BREZ DOVOLJENJA

FOTO: V šoku: Na zavojčkih cigaret je fotografija mojega očeta

Objavljeno 03. maj 2017 19.20 | Posodobljeno 03. maj 2017 19.30 | Piše: S. U.

Gre za eno od 42 opozorilnih fotografij, ki jih je uzakonila Evropska komisija, po nedavnem sprejetju strožje tobačne zakonodaje pa jih je mogoče videti tudi pri nas.

LONDON – Ko je Jodi Charles (42) iz okrožja Essex v Veliki Britaniji videla sliko na škatlici cigaret, ki jih je v tistem trenutku kadil njen prijatelj, je doživela v šok. Kot je povedala za angleške medije, je namreč na fotografiji prepoznala svojega umirajočega očeta Davida Rossa, ki je preminil leta 2015 v starosti 66 let.

Bolnišnica, kjer je David umrl, medtem zanika, da bi ga v njegovih zadnjih dneh kdor koli fotografiral. Evropska komisija trdi, da gre za profesionalnega igralca, vendar za to trditev niso predložili nobenega dokaza. »Vsaka podobnost je zgolj naključna,« dodajajo.

Jodi sicer ni prva, ki trdi, da je na fotografijah zagledala svojega družinskega člana ... Velja še omeniti, da gre za eno od 42 opozorilnih fotografij, ki jih je uzakonila Evropska komisija, po nedavnem sprejetju strožje tobačne zakonodaje pa jih je mogoče videti tudi pri nas.

Deli s prijatelji