TRAGEDIJA

FOTO: Trčila vlak in šolski avtobus: umrla vsaj dva otroka

Objavljeno 14. december 2017 21.01 | Posodobljeno 14. december 2017 21.01 | Piše: STA, B. S.

Po zadnjih podatkih so v nesreči življenje izgubili najmanj štirje ljudje, od tega vsaj dva otroka, več je poškodovanih.

MONTPELLIER – V bližini Perpignana na jugu Francije sta danes trčila vlak in šolski avtobus. Po zadnjih podatkih so ob tem umrli najmanj štirje ljudje, od tega vsaj dva otroka, več je poškodovanih, navedbe lokalnih medijev povzema britanski BBC.

Na avtobusu, na katerem naj bi bili otroci v starosti od 11 do 15 let, je bilo po poročanju BBC poškodovanih devet oseb, od tega sedem huje. Policija in reševalne službe so na delu, vzpostavljena je bila posebna krizna enota za usklajevanje. Poškodovane so prepeljali v bolnišnico v Perpignanu.

Nesreča se je zgodila na odseku železniške proge med Perpignanom in krajem Villefranche-de-Conflent. Po navedbah očividke z vlaka je bilo trčenje silovito, videti naj bi bilo celo, da se bo vlak iztiril.

Francoska ministrica za promet Elisabeth Borne je prek twitterja sporočila, da odhaja na prizorišče »grozovite nesreče«, kakih 850 kilometrov južno od Pariza.

 

Deli s prijatelji