ŠOKANTNO

FOTO: Privezan na posteljo: zadnja fotografija zloglasnega Mansona

Objavljeno 06. december 2017 19.30 | Posodobljeno 07. december 2017 19.30 | Piše: S. U.

Eden najzloglasnejših zapornikov na svetu je v ječi preživel več kot 40 let.

Charles Manson. FOTO: Handout

LOS ANGELES – Charles Manson (83) je umrl naravne smrti 19. novembra letos. Daily Mirror je sedaj objavil njegovo poslednjo fotografijo. Na njej vidimo Mansona, privezanega za bolnišnično posteljo, priklopljenega na cevi in aparate, ki so ga ohranjali pri življenju. Že dlje časa je bil sicer namreč zelo bolan. Zaradi sedmih umorov in zarote pri načrtovanju umora je prestajal dosmrtno zaporno kazen.

Umor hollywoodske ljubljenke

Manson je bil eden najzloglasnejših zapornikov na svetu. Konec 60. let minulega stoletja je vodil apokaliptični kult, ki je zagrešil več umorov, večinoma v predmestjih Los Angelesa, ter takrat v mestu in njegovi okolici sejal paniko med prebivalci. Avgusta leta 1969 je svojo tolpo poslal nad predmestje Los Angelesa. V hiši režiserja Romana Polanskega so med drugimi zabodli in obesili njegovo visokonosečo 26-letno ženo in igralko Sharon Tate. V dveh hišah so pobili skupaj šest ljudi.

Mansona so aretirali tri mesece po umorih, izdajo ukaza svojim sledilcem, naj pobijajo, pa je dolgo časa zanikal. Toda dokazov za njegovo vpletenost v nepojmljivo krute zločine je bilo dovolj. Obsodili so ga na smrt, to kazen pa nato spremenili v dosmrtno ječo.
 

Deli s prijatelji