TRAGIČNO

FOTO: To je lepotica, ki jo je pokončal Pistorius

Objavljeno 14. februar 2013 14.56 | Posodobljeno 14. februar 2013 14.53 | Piše: A. K.

»Bila je utelešenje lepote in dobrote. Bila je spoštljiva in polna optimizma.« Tako so jo opisali njeni prijatelji.

S Pistoriusom naj bi imela krasno razmerje.

PRETORIA – Valentinovo naj bi bil najbolj romantičen dan v letu, ko si zaljubljenci z različnimi presenečenji izkazujejo pozornost. Med njimi bi morala biti tudi Reeva Steenkamp (30), dekle Oscarja Pistoriusa (26), paraolimpijca, ki ga svet pozna kot atleta, ki teče z nožnimi protezami. Lepotica je svojemu izbrancu želela pripraviti posebno presenečenje, a se je to zanjo končalo tragično.

Pistorius naj bi jo zamenjal za vlomilca in jo trikrat ustrelil – v glavo, prsni koš in roko. Reeva je hudim poškodbam podlegla, Pistorius pa se trenutno nahaja v priporu, saj obstaja sum, da dekleta ni ustrelil po naključju, temveč da je šlo za načrtovani umor. Nekateri mediji namreč poročajo, da je imel par že v preteklosti težave, čeprav zapisi na Reevinem twitter profilu tega ne kažejo.

»Prekrasen dan je,« se pod fotografijo mlečnega napitka, ki ji ga je pripravil Pistorius, glasi njen zadnji zapis. Nekaj dni pred dnevom zaljubljenih je svoje sledilce vprašala, »kaj skrivajo v rokavu za svoje najdražje«, valentinovo pa je opisala kot dan ljubezni za vse, a takrat še ni slutila, da bo ta dan pomenil tudi njen konec.

Kdo je bila?

Reeva se je rodila v Cape Townu, nekaj let pozneje pa se je z družino preselila v Port Elizabeth. Tam se je vpisala na študij prava in ga tudi uspešno dokončala. Bila je prvi obraz Avona v Republiki Južni Afriki. Delala je za Toyoto, Clover in italijansko znamko Zui, znašla pa se je tudi na naslovnici časopisa za moške FHM. Preizkusila se je tudi kot voditeljica, njena strast pa so bili avtomobili in kuhanje.

Pretreseni zaradi tragične smrti

Reevina publicistka Sarit Tomlinson je za Sky News povedala, da sta imela njena varovanka in Pistorius »zdravo in krasno razmerje« in da nič ni nakazovalo na to, da bi bilo med njima kar koli narobe. Po njenih besedah sta bila videti neskončno zaljubljena, zato jo je tragična novica še toliko bolj pretresla.

Jean-Marie Neethling, sestra olimpijca Ryka Neethlinga, ki je s Steenkampovo sodelovala v kampanji za kozmetiko Nimue Skin products, je povedala: »Izgubili smo angela. Reeva je bila utelešenje lepote in dobrote. Bila je spoštljiva in polna optimizma. Ne morem verjeti, da je nikoli več ne bom videla.«

Tudi manekenka Lee-Ann Liebenberg je bila nad novico o Reevini smrti popolnoma pretresena. »Tragično. V mislih sem z Oscarjem in njunima družinama,« je zapisala na twitterju. »Neverjetno je, kako se lahko v eni minuti človeku spremeni življenje,« je dodala igralka Terry Pheto

 

Deli s prijatelji