KAJ SE JE ZGODILO?

Eksplozija na ladji Splošne plovbe, umrla je najmanj ena oseba

Objavljeno 25. april 2017 11.07 | Posodobljeno 25. april 2017 11.07 | Piše: STA, A. L.

Zgodilo se je sredi Atlantskega oceana.

BALTIMORE – Na ladji Tamar, ki je v lasti slovenskega ladjarja Splošna plovba, je sredi Atlantskega oceana prišlo do eksplozije, v kateri je umrl najmanj en človek, trije pa so utrpeli hude opekline, poroča ameriški časnik Baltimore Sun. Vzrok eksplozije še ugotavljajo.

Tamar, ki pluje pod zastavo Maršalovih otokov, je natovorjen s premogom na poti iz Baltimora na Portugalsko, trenutno pa je kakih 2000 milj od rta Cape Cod. Iz Baltimora so izpluli 16. aprila, do eksplozije pa je prišlo v ponedeljek v sprednjem skladišču 190-metrske ladje, navaja ameriški časnik.

Po eksploziji je kapitan na pomoč poklical ameriško obalno stražo, požar, ki je izbruhnil po eksploziji, pa so medtem že pogasili. Dve ladji je na pomoč poslala tudi kanadska obalna straža.

Portugalske oblasti na pomoč

Ladja sicer nima poškodovane strojnice in bo lahko nadaljevala pot proti Azorom, kjer jim bodo pomagale portugalske oblasti. Pred sabo ima sicer še 2100 kilometrov.

Spletni portal 24ur.com poroča, da je Splošna plovba ladjo Tamar iz kitajske ladjedelnice prevzela pred sedmimi leti. Dolga je 190 metrov in široka 32 metrov. Njena nosilnost je 56.663 ton, na njej pa je 24 članov mešane posadke.

Deli s prijatelji