RUSKO LETALO

Eksplodiralo prej, kot so mislili? Truplo najmlajše našli 30 kilometrov od lupine

Objavljeno 06. november 2015 10.36 | Posodobljeno 06. november 2015 10.38 | Piše: A. K.

Truplo najmlajše potnice Darine Gromove so našli 30 kilometrov od kraja strmoglavljenja lupine letala.

Desetmesečna Darina Gromova je najmlajša žrtev tragične letalske nesreče.

KAIRO – Odstira se tančica skrivnosti okrog strmoglavljenega ruskega letala, ki je bilo na poti v Sankt Peterburg. Na krovu je bilo 224 ljudi, ki nesreče niso preživeli, po novih ugotovitvah pa naj bi bilo nekoliko jasneje, zakaj je do nesreče prišlo. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da je letalo po vsej verjetnosti eksplodiralo prej, kot so sprva mislili.

Do tega spoznanja jim je pomagala najdba najmlajše žrtve usodnega leta, komaj desetmesečne deklice Darine Gromove. Njena fotografija z letališča je bila kmalu po nesreči objavljena na spletu, predstavljala pa naj bi simbol tragedije, ki se je zapisala v zgodovino ruskih letalskih nesreč. Truplo dojenčice so našli 30 kilometrov od kraja strmoglavljenja, kar naj bi kazalo na to, da je do eksplozije na letalu prišlo prej, kot so sprva mislili.

Dedek je bil vojaški pilot

Mediji še poročajo, da je bil oče deklice 27-letni Aleksej Gromov, sin ruskega vojaškega pilota in IT-strokovnjak, njegova žena pa je bila organizatorka razstav. Njunih trupel še niso našli. Po tragični nesreči se je oglasila babica deklice, ki je povedala, da sta oče in mati vztrajala pri tem, da svojo desetmesečno hčer vzameta s seboj v egiptovsko letovišče, da bo »lahko malce namočila noge«.

Ruski strokovnjaki zatrjujejo, da na truplu niso odkrili sledov eksplozije, toda neimenovani vir iz ruskega letalstva je dejal, da preiskava ne izključuje možnosti, da je bil na letalu skrit predmet, ki bi lahko povzročil strmoglavljenje letala. Oblasti namreč trdijo, da letalo ni moglo kar tako razpasti v zraku, obenem pa pravijo, da nimajo nobenih dokazov, da ga je sestrelil projektil, kot trdijo pripadniki Islamske države.

Deli s prijatelji