PROMETNA NESREČA

Dvonadstropnik trčil v trgovino

Objavljeno 08. november 2015 22.30 | Posodobljeno 08. november 2015 22.41 | Piše: S. F.

Avtobus se je zagozdil v trgovski center sredi mesta.

Avtobus se je zagozdil v trgovski center. Foto: Twitter

COVENTRY – Anglijo je pretresla nenavadna prometna nesreča: angleški dvonadstropni avtobus se je zaletel v supermarket. Na kraju dogodka sta umrla osemletni fantič, ki je sedel v zgornjem delu avtobusa, in 70-letna peška. V bolnišnico so odpeljali šest ljudi, med njimi devetletno deklico, ki se je vozila v zgornjem nadstropju in se bori za življenje. 
Preden se je dvonadstropnik zaletel v supermarket, je zadel nekaj avtomobilov in drog javne razsvetljave, zgodilo pa se je ob šestih zvečer, ko je bila trgovska hiša Sainsbury's polna nakupovalcev. Šokirani očividci so dogodek primerjali s popolnim kaosom, ko je bil avtobus zagozden v stavbo in so poskušali rešiti otroke, ujete pod sedeži v zgornjem, zmečkanem delu.

Eden od očividcev je kupoval hrano v trgovini nasproti supermarketa, ko je zaslišal glasen pok in zagledal ljudi, ki so tekli v eno smer: »Ko sem prišel iz trgovine, sem zagledal grozljiv prizor, avtobus se je zagozdil v bankomat v supermarketu. Tekel sem tja in presenečen ugotovil, da je šofer živ. Ljudje so hoteli izvleči voznika in otroke, ki so bili ujeti v zgornjem nadstropju. Voznika smo dobili ven skozi okno. En sam kaos. Edino, o čemer so razmišljali ljudje, je bilo, kako spraviti ven otroke.« Tudi Haroon Mota je bil priča grozljivega dogodka: »Bil je pravi masaker. Moj prijatelj je videl starejšo gospo, ki jo je avtobus zadel in je umrla. Bilo je strašno, središče mesta je bilo takrat res polno ljudi.«

V središču Coventryja se je podobna nesreča zgodila že pred dvema letoma, vendar tedaj ob trčenju avtobusa v trgovino ni bilo žrtev. Vzrok tokratnega dogodka policija še preiskuje.

Deli s prijatelji