NA TRAMVAJU

Do smrti zabodel 23-letno študentko

Objavljeno 14. april 2017 17.53 | Posodobljeno 14. april 2017 17.53 | Piše: STA, T. Pa.

Prijeli so Palestinca.

JERUZALEM – Jeruzalemska policija je prijela Palestinca, ki je danes do smrti zabodel 23-letno britansko študentko. Zgodilo se je na tramvaju blizu starega mesta v Jeruzalemu, kjer potekajo slovesnosti ob praznovanju krščanske in judovske velike noči, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po prvih podatkih policije gre za 57-letnega Palestinca iz Vzhodnega Jeruzalema, ki bi lahko bil duševno bolan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po ocenah je v Jeruzalemu okoli 79.500 krščanskih romarjev iz vsega sveta, ki se bodo na veliki petek udeležili procesije, s katero se spominjajo Jezusove smrti na križu.

Okoli 78.500 judovskih romarjev se prav tako ta teden nahaja v Jeruzalemu ob judovski veliki noči, ko se spominjajo izhoda iz suženjstva v Egiptu. Varnostni ukrepi v mestu so okrepljeni.

Pravoslavci, katoličani in evangeličani letos na isti dan praznujejo veliko noč. To se redko dogaja, prihodnjič naj bi se zgodilo leta 2025, je sporočila grška pravoslavna cerkev.

V Izraelu je bila sicer od oktobra 2015 vrsta napadov z noži pa tudi pištolami, a so bili pri tem večinoma ubiti palestinski napadalci, po ocenah francoske tiskovne agencije AFP 260, a tudi 41 Izraelcev ter še nekaj tujih državljanov. V zadnjih mesecih se je nasilje zmanjšalo.

Deli s prijatelji