TRAGEDIJA

Devetletnica starša našla mrtva

Objavljeno 01. avgust 2014 19.01 | Posodobljeno 01. avgust 2014 19.06 | Piše: B. P.

Na zabavi, ki sta jo obiskala večer poprej, sta zaužila preveliko količino nevarne droge.

Ekstazi pomaga vojakom.

Ko se je devetletna deklica zjutraj zbudila, je mislila, da bo običajen dan, a sprevrgel se je v nočno moro, ki jo bo spremljala do konca življenja. Oba starša je namreč našla mrtva, vsakega v svoji sobi. Poklicala je reševalce in povedala, da očetu iz ust teče kri. Ko so prišli na kraj, jih je pred hišo pozdravila deklica, ki se je zdela zmedena, in reševalca najprej ni spustila v hišo. »Povedala je, da bo oče jezen, če v hišo spusti neznanca, a sem kljub temu odšel mimo nje,« je pozneje povedal britanskim medijem.

Par je večer poprej deklico pustil samo in odšel na zabavo, kjer so poleg alkohola uživali tudi droge in med njimi je bil tudi parametoksiamfetamin oziroma t. i. Dr. Smrt. Obdukcija je pokazala, da je dekličin oče res umrl zaradi prevelike količine omenjene droge, v njegovem organizmu pa so našli še alkohol in nekatera zdravila, ki se jih dobi na recept. Tudi obdukcija trupla njegove žene je pokazala, da je bil za smrt kriv prevelik odmerek droge.

Zaradi omenjene droge je v Veliki Britaniji sicer umrlo že več kot 20 ljudi, a uživalcev ta podatek ne prestraši kaj preveč. Drogo uživajo predvsem zaradi zelo ugodne cene, ki znaša tri funte (3,5 evra) za tabletko.

Deli s prijatelji