SKOK Z BALKONA

Depresivna mama v smrt pognala otroka in sebe

Objavljeno 29. junij 2011 15.52 | Posodobljeno 29. junij 2011 16.05 | Piše: O. B.

Dveletni sinek takoj umrl, petletna hči hudo poškodovana

Blok, iz katerega je mama vrgla otroka in še sebe
NIŠ – Huda tragedija se je minulo noč pripetila v tretjem največjem srbskem mestu – Nišu. Približno pol ure po polnoči je namreč mati, 35-letna Anita S., s terase stanovanjske stolpnice na Trgu kralja Aleksandra v središču Niša vrgla 2-letnega sinka K. S. in petletno hčerkico A. S., zatem pa se je tudi sama vrgla za njima. Fantek in mama sta takoj umrla na kraju dogodka, petletno deklico pa so hudo poškodovano prepeljali na urgentni oddelek univerzitetnega kliničnega centra v Nišu, kjer se zdravniki borijo za njeno življenje. Po prvih podatkih je dekličino stanje stabilno, čeprav ima hude poškodbe nekaterih notranjih organov in tudi zunanje rane.

Kot je za srbsko tiskovno agencijo Tanjug povedala direktorica otroške kirurške klinike UKC v Nišu Anđelka Slavković, so dekličine poškodbe še vedno nevarne za življenje. Preiskava ene najhujših tragedij na jugu Srbije v zadnjem času je v teku, vodita pa jo preiskovalni sodnik višjega sodišča v Nišu in okrožni državni tožilec.

Tanjug poroča, da je deklica pri zavesti in da se spominja dogajanja, ki je pripeljalo do tragedije. Prav tako srbski mediji poročajo, da je bila nesrečna mama v času tragedije v hudi depresiji. Svojci zadeve ne komentirajo, policija pa tudi še ne.

Deli s prijatelji