PRETRESLJIVO

Deklica vreščala v obupu, okrutna vzgojiteljica se je vrnila v službo

Objavljeno 15. december 2017 13.04 | Posodobljeno 15. december 2017 13.04 | Piše: A. K.

Zagovarjala se je, da je deklico odpeljala na zrak, ker jo je želela pomiriti.

Vzgojitelji bodo na dan stavke poskrbeli le za nujne primere (fotografija je simbolična).

KNIN – Hrvaška javnost je pretresena zaradi odločitve sodnice Ane Jelač Pecirep, ki je vzgojiteljico C. A. poslala nazaj na delovno mesto v vrtcu Cvrčak, kjer je v preteklosti zagrešila grozljiva dejanja. Čeprav ji je ravnateljica izročila odpoved, ker je dveletno deklico sredi zime nagnala boso ven, nato pa jo je še zaklenila v stranišče, se zdaj vrača med otroke.

Incident se je zgodil leta 2000. Deklica je bila menda ves dan razburjena, kar naj bi šlo vzgojiteljici močno na živce, zato jo je bosonogo napodila na mraz in veter. Kar tri osebe so pričale na sodišču o spornem ravnanju, in sicer medicinska sestra, neka druga vzgojiteljica in čistilka. Povedale so, da je deklica na balkonu preživela nekaj minut, nato pa jo je vzgojiteljica še zaklenila v stranišče.

Priče so trdile, da je deklica v obupu vreščala, sodnica pa jim ni verjela na besedo. Vzgojiteljica je ob tem povedala, da je deklico odpeljala na zrak, da bi jo pomirila, saj je jokala, je pa zanikala, da je zaklenila vrata. Sodnica je po končanem postopku od vrtca zahtevala, da vzgojiteljico znova zaposli.

Deli s prijatelji