PRETRESLJIVO

Deček (9) se je obesil zaradi sošolcev

Objavljeno 25. februar 2013 15.55 | Posodobljeno 25. februar 2013 15.57 | Piše: A. K.

V šoli niso storili ničesar, da bi nasilje nad dečkom preprečili.

Fotografija je simbolična.

BIRMINGHAM – Devetletni Aaron Dugmore je bil še pred nekaj meseci deček, ki ni poznal skrbi. Njegova otroška razigranost je kmalu izginila, nadomestila pa sta jo tesnoba in strah. Aaron, ki je prej z veseljem obiskoval šolo, se je med odmori začel skrivati pred tolpo azijskih dečkov, ki ga je preganjala in mu grozila.

Dečkova mati, 30-letna Kelly Dugmore, in očim, 43-letni Paul Jones, sta opazila, da se z dečkom dogaja nekaj nenavadnega. Aaron jima je priznal, da so mu dečki grozili s plastičnim nožem in mu zažugali, da bodo naslednjič v šolo prinesli pravi nož. Eden od dečkov mu je baje celo rekel, da bi morali vsi belci umreti.

Skrivalnice na šolskem igrišču

Aaron se je zaradi tolpe, ki ga je med odmori ves čas preganjala, skrival na šolskem dvorišču, očitno pa so bile vsakodnevne grožnje za dečka preveč, zato je storil samomor. Dečka je obešenega v sobi našla njegova mati, ki je poklicala reševalce. Aaron je bil ob njihovem prihodu živ, a je v bolnišnici umrl zaradi srčnega zastoja. Kelly in Paul trenutno preživljata nočno moro vseh staršev, vodstvo šole pa sta obtožila, da ni storilo nič, da bi njunemu sinu pomagalo. 

Osorna učiteljica

Kelly je povedala, da se je v zvezi z nadlegovanjem obrnila tudi na Aaronovo učiteljico, ta pa naj bi ji bila zabrusila, da ji sina ni bilo treba vpisati ravno v to šolo in da je bila to njena izbira. Sosed dečkove babice je dejal, da so se dečki ves čas norčevali iz Aarona, toda nihče ni pomislil na to, da bo deček zaradi tega dvignil roko nase. Policija primer še preiskuje, Aaron pa naj bi bil najmlajši samomorilec v Veliki Britaniji.

Deli s prijatelji