HRVAŠKA

Da bi zaščitil teto, je zaljubljeni 17-letnik umoril strica

Objavljeno 10. julij 2011 11.56 | Posodobljeno 10. julij 2011 12.20 | Piše: U. S.

Ljubezenski trikotnik 
je bil kriv za umor

17-letnik priznal umor strica in razmerje s 27-letno teto
ZAGREB – Domagoj Novoselnik, star 32 let, leži v krvi; njegova majica je raztrgana, iz prsi mu štrli del kuhinjskega noža, drugi del je počil. Njegova dve leti mlajša žena Slađana v solzah teče v sosednjo stavbo v Vrisniku na Hvaru, kjer bivajo uslužbenci gradbenega podjetja njenega moža. Njena majica je krvava, vsa je iz sebe: »Domagoj je mrtev, ne vem, kaj naj naredim.« Delavci tečejo do hiše, pred njo stoji Domagojev 17-letni nečak in zre predse. Tudi njegova majica je krvava. Delavci vstopijo, prizora, ki so ga zagledali, dolgo ne bodo pozabili. Nekdo pokliče reševalce iz Jelse, ki pridejo po 40 minutah. Domagoj je takrat že mrtev: nož mu je preluknjal arterijo, hitro je izkrvavel.

V enem letu: 10.000 esemesov, več kot 400 ur klepeta po telefonu


Za umor je hrvaška policija osumila 17-letnika, Slađana je osumljena spodbujanja k zločinu. Nečak je umor priznal, a sta oba, on in njegova teta, dajala protislovne izjave, zato ne gre izključiti, da zaljubljeni nečak ščiti teto. Povedal je, da je strica ubil, ker je hotel obvarovati teto, s katero je imel ljubezensko zvezo. Slađana je zanikala zvezo z umorom, prav tako spolno zvezo z mladoletnim nečakom. A je policija kmalu ugotovila, da sta si v zadnjem letu izmenjala 10.000 esemesov in več kot 400 ur klepetala po telefonu.

Nečak je dal tri različne izjave: eno reševalcem, drugo policiji, tretjo preiskovalnemu sodniku. Slađana je menda skrila okrvavljeno obleko in se pred prihodom policije umila. Zanimiva je njena izjava, da je v trenutku umora spala, čeprav so možje postave ugotovili, da je bila v sobi, kjer je umrl mož. Ni jasno, zakaj sta bila nečak in teta, morda soudeleženca v zločinu, skupaj, preden sta stopila pred preiskovalnega sodnika. Sta se medtem dogovorila, kaj bo kdo povedal?

Zaljubljeni nečak priznal


Kaj se je zgodilo v hiši Novoselnikovih, ne vedo niti preiskovalci. Vedo le to, kar sta jima povedala Slađana in nečak, povedala pa sta marsikaj. Najprej sta zatrjevala, da se je Domagoj ubil sam, a jima niso verjeli. Da to ni res, so dokazovali položaj noža in druge rane na telesu. Mimogrede, Domagoj naj bi bil zaboden trikrat, v prsi, vrat in stegno. Potem je nečak priznal zločin. Mirno je pojasnil, da se je v teto zaljubil, ko je bil star 14 let. Videval jo je poleti, ko je prihajal na počitnice. Slađana naj bi pogosto tarnala, da komaj prenaša nasilnega moža. Nečak jo je imel rad in ji je hotel pomagati, večkrat ji je rekel, da bi ga bilo treba ubiti, Slađana naj bi mu enkrat odvrnila: »Prav imaš, boljše bi bilo, če bi bil mrtev.« To je bilo dovolj, je dejal nečak in še, da ga teta ni spodbujala k zločinu. Povedal je, da so vsi trije sedeli v dnevni sobi in pili penino, ko si je Domagoj zaželel seksa s Slađano. Ko ga je zavrnila, jo je lopnil po riti. Nečak je vstal, stricu nekaj rekel in šel na balkon kadit, ko se je vrnil, je Domagoj planil proti njemu z nožem v roki. Ruvala sta se, fant je stricu izpulil nož in mu ga zarinil v prsi.

Kaj se je dogajalo med zakoncema?

Slađana je končala srednjo gostinsko šolo, Domagoja je spoznala v slaščičarni v Virovitici, kjer je delala. Bila je ljubezen na prvi pogled, nekaj let pozneje sta se poročila. Ljubica Rajnović, ki je z možem Matom vzgojila Slađano – njen oče je umrl, mama pa je šla v Italijo, ko je imela deklica tri mesece –, pravi: »Skupaj sta bila leto dni, potem sta se razšla. Ona je prišla domov, on je šel k mami. Domagoj ni mogel sprejeti, da ga je pustila. Nekega večera se je vtihotapil v njeno sobo in jo začel daviti. Komaj se je izvlekla, tri dni ni mogla normalno govoriti. Pomirila sta se po treh mesecih, ko je njemu umrl oče.« Pred tremi leti se jima je rodila hči. Kaj se dogaja za štirimi stenami, ni vedel nihče, Ljubica in Mato sta le slutila. »Domagoj je bil dober človek, a pod velikim vplivom matere. Ta Slađane in naju ni nikoli vzljubila, zanjo smo bili reveži. Slađani je večkrat rekla, naj gre domov in jé travo.«

Znanci zdaj pokojnega trdijo, da ga je žena nenehno varala, zato naj bi Domagoj zahteval ločitev. »Rad jo je imel. Slišal sem, da jo je nekajkrat udaril, ampak saj se je delala norca iz njega. Varala ga je, flirtala z vsemi, a ga ni hotela pustiti, imel je denar. Zdaj je zapeljala mladoletnega nečaka in ga nagovorila, naj ubije njenega moža,« je prepričan eden od prebivalcev Virovitice.
Deli s prijatelji