TRAGIČNO

Voziček zbezljal in padel v globel

Objavljeno 16. avgust 2011 23.10 | Posodobljeno 16. avgust 2011 23.15 | Piše: F. S.

Izlet v hribe je bil usoden za 26-letnega paraplegika

Za invalida v vozičku je bila usodna pot na prelazu Durone

TRENTO – V nedeljo pred temo so s pobočja hriba pod 1000 metrov visokim prelazom Durone v italijanski provinci Trento gorski reševalci v dolino pripeljali truplo 26-letnega paraplegika Andree Gasperettija.

Navdušen nad hribi

Na invalidski voziček prikovani, a za hribe navdušeni Gasperetti je šel na izlet skupaj z dvema prijateljema in 59-letnim očetom Antoniem, ki je po sinovi tragediji doživel psihični zlom in so ga gorski reševalci s pobočja odpeljali v bolnišnico.

Policija nesrečo še preiskuje

Vse okoliščine neobičajne nesreče na najsodobnejši električni invalidski voziček prikovanega 26-letnika iz Trenta še niso pojasnjene in jih policija še preiskuje. Pokojnikova prijatelja, brata Roberto in Guido Lentini, sta gorskim reševalcem in policistom povedala, da sta po urejeni poti na robu pobočja z gozdom hodila nekaj deset metrov za Antoniem in njegovim sinom. »Nenadoma se je zgodilo, Andrei ni mogel pomagati nobeden.«

Oče je bil prepozen

Oče je sicer stekel za nenadoma zbezljanim vozičkom, a je bil prepočasen. Voziček je nenadoma zdrvel navzdol, po nekaj metrih zdrsnil s poti in čez rob s travo porasle police izginil v globino. Ko smo prihiteli na rob, nama je bilo takoj jasno, da Andrea najmanj 300-metrskega padca v globino ni mogel preživeti. Zato sva po telefonu obvestila reševalce v dolini in začela prepričevati prijateljevega očeta, ki je vpil, da bo za sinom v smrt šel še sam,« sta povedala Lentinijeva.

Deli s prijatelji