TIHOTAPLJENJE

VIDEO: V duhovnikovem želodcu kokain

Objavljeno 01. februar 2013 09.21 | Posodobljeno 31. januar 2013 20.58 | Piše: Emanuela Bubanj

Kolumbijski duhovnik je v želodcu nosil 13 kondomov s kokainom.

MOSKVA – Nenavadno vedenje in vidna slabost sta moskovske letališke carinike prepričala, da ima duhovnik iz Kolumbije nekaj za bregom. Pravzaprav v želodcu, kjer so našli 13 zavitkov kokaina.

Fabio Ricardo Rodriguez je v rusko prestolnico priletel iz Bogote, med uradnimi pregledi po pristanku pa je z očitno živčnostjo in neučakanostjo policiste spodbudil, da so mu temeljito prečesali prtljago. V potovalni torbi so odkrili pet zavojev kokaina, pod pritiskom izpraševalcev pa se je duhovnik zlomil in priznal, da je belega opojnega praška še nekaj v – želodcu. Nemudoma so ga pospremili do bližnje bolnišnice, kjer so mu izpraznili želodec in pregledali še črevesje ter ven potegnili 13 kondomov, napolnjenih s kokainom, skupno za slab kilogram. Ob aretaciji je Rodriguez hitel pojasnjevati, češ da ga je v tihotapstvo prisilila kolumbijska mafija, ki da bi ga pokončala, če ne bi pogoltnil dragocenih kondomov in jih varno prepeljal na ruska tla. Ruske oblasti so duhovnika priprle in primer naprej preiskujejo, Rodriguezu pa grozi do 15 let ječe, če ga spoznajo za krivega prekupčevanja z mamili. Moskovski mediji še poročajo, da ima mlad župnik privržence v anglikanski sekti v Bogoti in da se je v Rusijo odpravil zaradi verske misije.

Polne roke kokaina pa so imeli tudi na newyorškem letališču JFK, kjer so prijeli državljanki Dominikanske republike: Priscilla Pena in Michelle Blassingale sta si izdelali posebne plenice in jih napolnili s skupno šestimi kilogrami kokaina.

Deli s prijatelji