BREZ PRASKE

VIDEO: Pokopal ga je dimnik, a je čudežno preživel

Objavljeno 10. december 2015 21.30 | Posodobljeno 10. december 2015 21.30 | Piše: E. B.

Nad delavca v bagru na gradbišču v Alabami se je zrušil 113 let star dimnik.

Ker se dimnik ni vdal, je poskušal spodkopati njegove temelje.

Kakšna loterija in igralnice, prava sreča bdi in čaka povsem drugje: denimo, na gradbišču v Alabami, kjer se je sesul dimnik in se raztreščil nad bagrom, v katerem je sedel nič hudega sluteči Tim Philfer.

In jo čudežno odnesel brez praske, le precej prašen, kajti 113 let star dimnik zapuščene prekajevalnice se je nenavadno prelomil tik nad streho delovnega stroja, tako da je Philfer ostal zgolj brez sape in besed. Tako tudi šokirana množica radovednežev, med katerimi je bila na smrt prestrašena srečneževa hči Abi, dogodek, ki so ga nekateri posneli z mobilnimi telefoni, pa je že prava spletna uspešnica. Philfer je bil član gradbene ekipe, ki se je lotila rušenja starega kompleksa Avondale Mills, največ preglavic pa jim je povzročal prav dimnik, ki ga nikakor niso mogli podreti. Možakar je potem sklenil z bagrom spodkopati njegove temelje, toda dimnik se je nepričakovano začel nevarno nagibati na drugo stran – in nezadržno padati prav proti Philferju.

Pomoči mu ni bilo, opazovalci so le nemočni zrli v strahoten prizor, po katerem se je vse okoli njih za nekaj trenutkov spremenilo v prah, ko pa se je ta polegel, se je izkazalo, da je delavec v kabini bagra čudežno nepoškodovan preživel rušenje. Po manj kot minuti je izstopil iz vozila in zgrožen pomahal šokirani množici.

Deli s prijatelji