EKSPLOZIJA

VIDEO: Letalo strmoglavilo na parkirišče Lidla, več mrtvih

Objavljeno 17. april 2017 18.10 | Posodobljeno 17. april 2017 18.22 | Piše: STA, T. Pa.

Padlo je na tovornjak.

LIZBONA – Na Portugalskem je danes na skladišče nekega nakupovalnega centra na širšem območju Lizbone strmoglavilo manjše turistično letalo, pri čemer je umrlo pet ljudi, eden od teh na tleh, so sporočili reševalci. Vzrok za nesrečo še ni znan.

V nesreči letala, registriranega v Švici, so umrli pilot in trije potniki. »V letalu so bili trije Francozi in Švicar,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal tiskovni predstavnik civilne zaščite regije Lizbona Andre Fernandes.

Umrl je tudi en človek, ki je bil v času strmoglavljenja v skladišču centra v bližini letališča Tires na širšem območju Lizbone. Tri osebe so bile lažje poškodovane, je še sporočil Fernandes.

Strmoglavilo je deset metrov dolgo letalo PA-31, ki je vzletelo na letališču Tires, namenjeno pa je bilo v francoski Marseille. Manj kot kilometer po vzletu je padlo na tovornjak, ki je bil parkiran v skladišču. Pri tem je izbruhnil požar, ki je poškodoval tudi bližnjo hišo. Z ognjenimi zublji se je borilo okoli 90 gasilcev.

Deli s prijatelji