GROZNO

VIDEO: Kradel in zastrupil pse

Objavljeno 10. december 2015 16.30 | Posodobljeno 10. december 2015 16.30 | Piše: U. S.

Po prometni nesreči so v prtljažniku našli pasje kadavre. Zastrupljene živali so bile verjetno namenjene za prehrano.

Policija je kadavre odkrila po prometni nesreči.

PEKING – Grozljivo odkritje so ugledali kitajski prometni policisti v kraju Shangqiu v osrednji provinci Henan – prepričani so namreč bili, da se bodo ukvarjali z nesrečo, kot že neštetokrat, toda bilo je vse prej kot to. V prtljažniku avtomobila, vpletenega v prometno nesrečo, so namreč našli ducat poginulih psov!

Lokalni mediji poročajo, da se je voznik črnega avta zaletel v drugo vozilo, bilo je sredi dneva, po nesreči pa je hotel kar takoj pobegniti, a so mu namero preprečili mimoidoči in bližnji stanovalci. Firbci, ki so se zbrali v bližini, so se zapodili za voznikom, ga obkolili ter mu preprečili pobeg in tako počakali do prihoda policistov. Ko so možje postave odprli vrata avta, jih je dosegel vonj po razpadajočem – potem pa v zadnjem delu vozila odkrili posmrtne ostanke poginulih psov. Voznik, njegovega imena in priimka lokalni mediji niso zapisali, policistom ni hotel povedati, kje je dobil vse te kadavre, zato so ga odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo, poginule živali pa so morali prestaviti v svoje službeno vozilo.

Liu, ki živi v bližini kraja, kjer se je zgodila nesreča, je novinarjem povedal: »Takoj sem pomislil, da je moški del tolpe, ki krade pse. V avtu je bil kup psov, človek, ki je vozil, je hotel v zmedi pobegniti.« Številni, ki so bili priča nesreči, menijo, da je moški pse ukradel in jih zastrupil. »Pomagali so si s temo, nočjo, in pokradli pse, potem pa so jih prepeljali na bližnje polje in jih prodali. Na teh psih ni bilo vidnih ran, verjetno so bili zastrupljeni. Če bi jih jedli ljudje, bi zagotovo zboleli,« je dodal Zhang.

Lokalna policija zadevo še preiskuje, zaslišali ali prijeli niso še nikogar. 

Deli s prijatelji