ZASVOJENKA S HEROINOM

V smrtnem boju mu je ukradla denarnico

Objavljeno 10. december 2015 12.30 | Posodobljeno 10. december 2015 12.30 | Piše: E. B.
Ključne besede: Jennifer Herth

Namesto da bi možakarju, ki ga je stisnilo v prsih, pomagala, ga je oropala.

ANCHORAGE – Resda je povratnica, ki je kradla že najmanj šestkrat, toda zadnje dejanje zasvojenke s heroinom je naravnost pošastno: oropala je 58-letnika, ki se je zvijal zaradi bolečine v prsih, in to pred očmi njegove žene!

Jennifer Herth iz Anchoragea na Aljaski je možakarju sredi stiske in hude bolečine izmaknila denarnico, namesto da bi mu pomagala, sodišče jo je zato obsodilo na pet let zapora; preiskava je pokazala, da je 32-letnica že v preteklosti najraje napadala prav starejše in onemogle, takšnih žrtev je bilo namreč na njenem seznamu že najmanj pet. Barryja Wooda je oropala sredi belega dne, v njegovem lastnem domu, kjer se je zaradi hude bolečine v prsih zgrudil. Njegova obupana žena Carol je mlado žensko, ki se je ravno sprehajala po ulici, ustavila in prosila za pomoč: mož da je zaradi bolečine padel in se povsem neodziven zagozdil med dvema kosoma pohištva. Reševalce da je že poklicala, a ga sama ne more premakniti, da bi ga začela oživljati, zato je Jennifer privolila, da bo pomagala – v spalnici v drugem nadstropju hiše, kjer je ležal Barry, pa je zasvojenka Carol zgolj svetovala, naj moža polije z mrzlo vodo, z nočne omarice vzela denarnico in jo ucvrla.

Usodne so bile minute

Barry je tistega žalostnega dne umrl; reševalci mu niso več mogli pomagati, očitno so bile resnično usodne minute, med katerimi se je njegova žena hotela dokopati do moževega telesa in mu pomagati, a je bila sama nemočna. Skrhana Woodova pa se je morala potem s Herthovo spopasti še kar dvakrat: nekaj dni pozneje je narkomanka potrkala pri njenih vratih, češ da je ob prejšnjem obisku v spalnici izgubila zlato ogrlico, a jo je vdovina prijateljica nagnala. Kmalu, dan po pogrebu, pa je znova pozvonila pri vratih, češ da ji Carol dolguje denar, ker da je tistega dne, ko naj bi ji pomagala pri nezavestnem možu, dobila odpoved: šef naj bi jo odslovil, ker naj bi zamudila v službo. Carol je prekipelo, zato je poklicala policijo in nevestno 32-letnico prijavila.

Herthova je ne le zagrešila kaznivo dejanje, medtem ko bi morala pomagati sočloveku, popolnoma brezvestna se je vrnila na dom Woodovih še dvakrat, da bi ustrahovala užaloščeno vdovo, je sklenil sodnik in odvisnico zaprl za pet let brez možnosti pogojne. 

Deli s prijatelji