NEUSPEŠNO

Umor žene naročil petkrat, pa vsakič zaman

Objavljeno 17. avgust 2014 09.02 | Posodobljeno 17. avgust 2014 09.02 | Piše: P. J.

Ločiti se ni želel, ker bi dobila pol premoženja, zdaj pa je dobila vse.

Ustrelil je sošolca geja,
 ker je z njim flirtal

MOSKVA – Ruski podjetnik, ki svojega premoženja ni želel deliti s soprogo, je moral plačati precej višjo ceno, potem ko ga je preslepilo kar pet lažnih poklicnih morilcev, nato pa ga je zaradi poskusa naročila umora prijela še policija. Moskovsko sodišče je v petek Konstantina Monastirskija zaradi tolikšnih neuspešnih naročil obsodilo na osem in pol leta zapora.

Zapravil je za pijačo

Po pisanju ruskih medijev je 47-letni podjetnik med preiskavami razkril, da je bila njegova soproga alkoholičarka, a se ni želel od nje ločiti, saj bi tako dobila polovico njegovega premoženja.

Monastirski se je zato raje odločil, da ženo »odstrani«. Našel je moškega, ki se je predstavljal kot poklicni morilec, in mu plačal predujem 4200 evrov za umor. A ko se ni zgodilo nič, je Monastirski pritisnil nanj, pa se je tudi za tega izkazalo, da je alkoholik, ki je ves predujem že zapravil za pijačo. Prevarant je o naročilu nato obvestil policijo, ta pa je stopila v stik s soprogo in priredila poskus umora.

Vedno opeharjen

Lažni poklicni morilec, ki je sodeloval s policijo, je Monastirskiju poslal fotografijo navidezne mrtve žene, podjetnika pa je policija aretirala, ko je 'morilcu' plačal preostalih 10.000 evrov za umor.

Monastirski je policiji nato razkril, da je bil to že peti poskus naročila umora soproge, a da so ga vsakič obrali za od 2000 do 10.000 evrov. »Vsepovsod me opeharijo,« je Monastirski po pisanju ruskih medijev dejal ob aretaciji.

Toda zdaj 47-letnik ni ostal samo brez polovice, temveč kar brez vsega premoženja, ki je pristalo v rokah soproge.

Deli s prijatelji