SLOVENCI, JAVITE SE

Sporočilo za Slovence na Švedskem

Objavljeno 07. april 2017 20.05 | Posodobljeno 07. april 2017 20.41 | Piše: Mo. S.

Napadalec je udaril na eni najbolj obiskanih ulic v Stockholmu.

LJUBLJANA, STOCKHOLM – Po napadu v švedski prestolniciimage, ki so ga že označili za terorističnega, so se oglasili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve.

Zapisali so, da pozorno spremljajo dogodke v Stockholmu, za vse slovenske državljane, ki so v tem trenutku na Švedskem, pa so objavili tudi dežurno telefonsko številko.

Na napad se je odzval tudi predsednik socialdemokratov (SD) Dejan Židan in ga najostreje obsodil. Družinam in svojcem žrtev ter švedskemu premierju Stefanu Löfvenu je tudi izrazil globoko sožalje. Poudaril je, da je za boj proti terorizmu nujno potrebno globalno sodelovanje.

Za zdaj ni podatkov, da bi bili med žrtvami Slovenci.

Enega še iščejo

Švedska policija medtem še vedno išče moškega s puloverjem in kapuco. Na novinarski konferenci policije so objavili njegovo fotografijo (v zgornji galeriji) in zaprosili za podatke. Ali gre za domnevnega osumljenca, ob tem niso sporočili, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Povedali so, da fotografijo še analizirajo. Na posnetku nadzorne kamere, ki je nastal neposredno po napadu, je namreč videti moškega s puloverjem s kapuco. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, obseg današnjega napada v Stockholmu še ni znan. Prav tako še ne vedo, ali je šlo za dejanje posameznika ali več ljudi niti ni znano uradno število žrtev.

Deli s prijatelji