TERORISTIČNI NAPAD

Sporočilo Slovencem v Londonu

Objavljeno 22. marec 2017 17.50 | Posodobljeno 22. marec 2017 21.04 | Piše: Mo. S.

Na srečo v napadu po prvih podatkih ni bilo udeleženih Slovencev.

Policija je območje zavarovala.

LONDON – V britanski prestolnici je odjeknil napad, o katerem smo na kratko že poročali image. Policija ga obravnava kot terorističnega – dokler se morda ne potrdi nasprotno.


V živo iz Londona: Vse je normalno

V britanski prestolnici je v tem trenutku tudi naš sodelavec, ki pa je za napad izvedel šele iz medijev. Pravi, da v središču mesta vse poteka normalno, tudi policije ni na vidiku, življenje pa poteka po ustaljenih tirnicah. »Ljudje nakupujejo, nobenega znaka ni, da so pred kratkim v bližini udarili teroristi,« poroča.

Zdaj je v trgovini, kjer opaža, da so kupcem pomembnejše Applove i-igrače kot pa teroristi.

image

Oglasili so se tudi s slovenskega zunanjega ministrstva, kjer pravijo, da po prvih informacijah med udeleženci ni bilo slovenskih državljanov, so pa Slovencem, ki so trenutno v Londonu, svetovali, naj tam upoštevajo navodila policije.

Zabodel policista

Po dozdajšnjih podatkih je bil v napadu zaboden policist, domnevnega napadalca pa so ustrelili. Priče so povedale, da je odjeknilo več strelov, ranjenih naj bi bilo več ljudi, opazili pa so moškega z nožem.

Britansko premierko Thereso May, ki je bila v tem času v bližini, so nekaj minut po incidentu odpeljali na varno, kasneje pa sporočili, da je z njo vse v redu. Vsem, ki so bili v parlamentu, so oblasti ukazale, naj stavbe ne zapuščajo, okoli nje pa še vedno mrgoli policistov.

Skoraj sočasno je na bližnjem Westminstrskem mostu avtomobil zapeljal v skupino pešcev in jih nekaj poškodoval. Sta napada povezana?

Deli s prijatelji