TRAGIČNO

Šest mrtvih otrok, vlak trčil v poln avtobus šolarjev

Objavljeno 16. december 2017 13.00 | Posodobljeno 16. december 2017 13.00 | Piše: A. P.

Šestim otrokom niso mogli pomagati. Predsednik obljubil pomoč.

Avtobus je prepolovilo. Foto: Twitter

PARIZ – Število smrtnih žrtev v nesreči šolskega avtobusa in vlaka v vasi Millas v bližini mesta Perpignan na jugu Francije se je povzpelo na šest, potem ko sta bitko za življenje izgubili še dve 11-letni deklici. Že prej so umrli štirje najstniki. Ranjenih je bilo 18 ljudi, med njimi 14 otrok. Lokalni vlak, ki je vozil s hitrostjo 80 kilometrov na uro, je zadel v avtobus z otroki iz bližnje šole. Trčenje je bilo tako silovito, da je avtobus prelomilo na dvoje. Med ranjenimi so bili tudi trije potniki na vlaku.

Šest je smrtnih žrtev nesreče, več se jih še bori.

Na kraj nesreče je prišlo 70 reševalcev, pomagale so jim ekipe s helikopterji, celoten kraj so zaščitili pred radovednimi novinarji. »Trčenje je bilo tako silovito, da sem bila prepričana, da se bo vlak iztiril,« je povedala potnica na njem. Razlog za nesrečo še ni znan, priče so povedale, da je signalizacija na cesti, kjer jo prečkajo tirnice, normalno delovala, res pa je, da naj bi se domačini pogosto pritoževali nad tem prehodom. Predsednik Emmanuel Macron je na spletu objavil sožalje svojcem in obljubil brezpogojno pomoč. Premier je na kraj nesreče odletel s helikopterjem.

Bolnišnice, kjer je kar šest otrok še vedno v kritičnem stanju, so prosile za pomoč darovalce krvi.

To je že tretja večja nesreča v Franciji v zadnjih štirih letih, v katero je bil vpleten vlak: leta 2015 se je iztiril TGV, ki je vozil s hitrostjo 243 kilometrov na uro, umrlo je 11 ljudi, leta 2013, ko se je iztiril vlak na postaji južno od Pariza, pa je bilo žrtev sedem. 
 

 

Deli s prijatelji