Z RAKETO

Razkrite podrobnosti likvidacije glavoseka, džihadista Johna

Objavljeno 07. december 2015 10.46 | Posodobljeno 07. december 2015 10.49 | Piše: S. U.

Od lociranja do likvidacije je preteklo 24 ur.

Džihadski John.

RAQQA – Džihadskega Johna, s pravim imenom Muhammeda Emwazija, so ubili 12. novembra v skupni vojaški operaciji britanskih in ameriških specialcev. Mesec dni po zračnem napadu na avtomobil, v katerem se je Emwazi nahajal, britanski Daily Mail zdaj poroča o podrobnostih napada.

Britanske in ameriške obveščevalne službe so namreč mesece iskale omenjenega terorista, nato pa so ga Britanci locirali 11. novembra v Raqqi, samem središču IS. Takoj zatem je stekla akcija. Osem Britancev se je izkrcalo v puščavi 56 kilometrov od Rake in se ponoči pretihotapilo do samega mesta, kjer so tudi postavili prvi dron, ki naj bi lociral Emwazija. No, lociranje je uspelo šele tretjemu.

Nato so čakali idealen trenutek za napad. Emwazi je bil v avtomobilu, medtem pa so Američani v zrak poslali brezpilotni dron po imenu Reaper, ki je bil oborožen z raketo Hellfire. Raketa je zadela cilj, nato je bilo potrjeno, da je človek, ki je obglavil najmanj šest državljanov ZDA, Velike Britanije in Japonske, mrtev. Od lociranja do likvidacije je preteklo 24 ur.

Deli s prijatelji