TOŽILA

Počile so ji umetne prsi

Objavljeno 15. december 2017 19.43 | Posodobljeno 15. december 2017 19.45 | Piše: A. P.

Županova žena tožila mesto zaradi padca na pločniku. Zmagala je, čeprav ni imela prav nobenega dokaza.

Vsadki so bili stari dve desetletji in so puščali že pred domnevnim padcem. Foto: youtube

SAN DIEGO – Kalifornijsko mesto San Diego bo moralo ženi nekdanjega župana Rogerja Hedgecocka plačati 72.000 evrov odškodnine, ker je padla na pločniku in ji je počil vsadek v umetnih prsih. Nesreča se je zgodila leta 2015, ko je danes 70-letna Cynthia padla na prsi – v eni roki naj bi nosila mape, v drugi pa mobilnik, zato padca ni mogla preprečiti. »Močno sem padla na oprsje in deloma tudi na kolena,« je pričala pred sodiščem. »Nisem tekla, nosila sem balerinke, v njih ne morem teči.«

K zdravniku se je odpravila šele, ko je opazila, da so se ji prsi deformirale in jo je bolelo. Zdravnik je pregledal vsadka in odkril, da sta nepopravljivo poškodovana. Znova je morala pod nož, kar jo je stalo 17.000 evrov. V tem obdobju je bil z njo doma mož, kar je za njiju pomenilo izpad prihodkov. Prav zaradi tega sta se odločila tožiti mesto, pa še za duševne bolečine.

Tožbo sta dobila, čeprav ni bilo dokaza, da je padla na pločniku, vsadki pa so ji počili že tri leta prej in bi jih v vsakem primeru morali zamenjati. Sodnik ji je prisodil zajetno odškodnino, ker naj bi se spotaknila ob nekajcentimetrsko razpoko, ki je nastala zaradi korenine bližnjega drevesa, ki ga neguje mesto. Proces je bil zelo odmeven tudi zato, ker so župana Hedgecocka nečastno odpustili iz službe zaradi podkupljivosti. 


 

Deli s prijatelji