LAGAL JE

Paravinja brez državljanstva BiH, izročili naj bi ga Hrvaški

Objavljeno 14. julij 2011 19.36 | Posodobljeno 14. julij 2011 19.36 | Piše: Ma. F.

To pomeni, da ga bo BiH lahko izročila Hrvaški ali Srbiji, ki sta zahtevali izročitev

Kako se bo vse skupaj razpletlo?
ZAGREB – Sodišče BiH je ugotovilo, da Dragan Paravinja, ki ga na Hrvaškem sumijo umora najstnice Antonije Bilić, nima državljanstva BiH. To pomeni, da ga bo BiH lahko izročila Hrvaški ali Srbiji.

Na Hrvaško bi, v Srbijo ne

Paravinja ne nasprotuje izročitvi Hrvaški, medtem ko izročitev Srbiji zavrača, ker trdi, da je bila razsodba proti njemu politična. Obenem je v ponedeljek na sodišču BiH zatrdil, da ima poleg hrvaškega in srbskega tudi državljanstvo BiH.

Zaradi njegovega soglasja, da ga izročijo Hrvaški, bodo v BiH postopek izročitve poenostavili. V Srbiji so povedali, da bodo spoštovali izročitev Paravinje tistemu sodišču, ki ga bremeni hujšega kaznivega dejanja.

Kaj je naredil z Antonijo Bilić?

Na Hrvaškem ga sumijo, da je umoril 17-letno Bilićevo, ker so našli njene sledi v tovornjaku, ki ga je vozil Paravinja. Bilićevo so nazadnje videli 7. junija, ko je štopala nedaleč od svoje domače vasi in sedla v tovornjak.

Direktor hrvaške policije Oliver Grbić je danes v Sarajevu izjavil, da imajo proti Paravinji zadostne dokaze, da bi ga obsodili za smrt Bilićeve, piše Jutarnji list.

Deli s prijatelji