NEPRIDIPRAV

Nasilni morilec Harris 
po tednu lova le ujet

Objavljeno 02. marec 2013 14.19 | Posodobljeno 02. marec 2013 14.21 | Piše: E. B.

V Los Angelesu so prijeli Ammarja Harrisa, ki naj bi pretekli teden umoril mladega raperja.

Ammar Harris je zvodnik in stari znanec policije.

LOS ANGELES – Prijeli smo osumljenca za umor mladega raperja in še dveh ljudi, so ponosno razglasili losangeleški policisti, ki so en teden iskali strelca. Pretekli teden je namreč Kennyja Clutcha, ki se je po Las Vegasu vozil v svojem maseratiju, napadel voznik črnega range roverja, hudo ranjeni raper pa je izgubil nadzor nad vozilom in trčil v taksi, ki je potem eksplodiral.

V njem sta bila 62-letni voznik in 48-letna stranka, oba sta umrla na kraju tragedije, niti 27-letnemu Clutchu ni bilo več pomoči; njegov sopotnik jo je odnesel s poškodbami in menda ni v smrtni nevarnosti, z blagimi ranami so jo odnesli še štirje udeleženci v prometu, ki so se nič hudega sluteči znašli sredi grozljive drame, s kakršno običajno postrežejo le v Hollywoodu. A tokratna zgodba je bila še kako resnična in okrutna. Predel ceste so zavoljo reševanja in preiskave zaprli za kar petnajst ur, v akcijo se je vključil tudi FBI in nemudoma se je začel lov za 26-letnim Ammarjem Harrisom, zvodnikom in glasbenikovim znancem, ter tremi prostitutkami, ki so bile v črnem vozilu med streljanjem. Ženske, stare od dvajset do trideset let, so kmalu izsledili: zaupale so, da je Harris že zapustil igralniško meko. Obtožbe jim po vsej verjetnosti ne bodo grozile, saj sodelujejo v preiskavi in se jim, kot kaže, še sanjalo ni, da bo njihov delodajalec tako obračunal z znancem – kvečjemu naj bi potrebovale policijsko zaščito, saj naj bi se zdaj na smrt bale nasilnega Harrisa in njegovih pajdašev v zvodniškem poslu.

Še vedno iščejo vse tiste, ki so mu pomagali na begu

Domnevnega morilca so po nekaj namigih izsledili v Los Angelesu, še vedno pa iščejo vse tiste, ki so mu pomagali na begu, pri tem naj bi jim pomagala obtoženčeva debela kartoteka. Leta 2004 so ga v Južni Karolini obsodili zaradi posedovanja marihuane in orožja brez dovoljenja, leta 2010 so ga prijeli zaradi ugrabitve, spolnega napada, ropa, a naj bi primer opustili junija lani, decembra lani pa so ga v Miamiju aretirali zaradi nevarne vožnje. Kako je bil Harris povezan z glasbenikom Clutchem, sicer očetom treh otrok, še ni znano.

Deli s prijatelji