KAZEN

Nadlegovalca privezal za svetilko

Objavljeno 21. november 2015 23.00 | Posodobljeno 21. november 2015 23.00 | Piše: U. S.
Ključne besede: nadlegovanje

Moški je najstnico zasledoval pred poukom in po njem.

PEKING – Prebivalci mesta Ningbo na vzhodu Kitajske niso mogli verjeti svojim očem: ob ulično svetilko sredi ulice, na kateri je vrvelo ljudi, je bil z vrvjo privezan moški. Ta je menda ves teden pred začetkom pouka in po njem zalezoval najstnico, preden ga je dekličin oče ujel, poročajo kitajski mediji, in pravico vzel v svoje roke – ni se fizično spravil nadenj, le privezal ga je, in sicer ob svetilko pred supermarketom, vsem na očeh. Privezani je dejanje priznal, s primerom se ukvarja policija.

Kot je povedal lastnik neke trgovine v bližini, je moški, star 51 let, zalezoval najstnico, ki živi na tistem območju. Xu, kot se menda piše, je hodil za dekletom zjutraj na poti v šolo pa tudi po končanem pouku, na poti domov, pravijo dobro obveščeni in še, da je najstnico zalezoval kar en teden. Ko je za to zvedel njen oče, je skoval načrt: ko je šla hči v šolo, je šel v varni razdalji za njo in prežal na zasledovalca. Ta se je spet pojavil pred dnevi in oče ga je ujel, še preden bi spet nadlegoval njegovo hčer. Z vrvjo ga je privezal ob svetilko in ga nekajkrat pošteno klofutnil, ko je 51-letnik priznal, da si je želel, da bi bilo dekle njegova hči.

Kmalu zatem ko ga je ujel, je dekličina družina poklicala policijo, da je osumljenega zalezovalca odpeljala na postajo in ga zaslišala, Xu pa je dejanja priznal. Policija je sporočila, da dekle ni bilo poškodovano, in dodala, da nikakor ne priporočajo privezovanja ljudi ob drogove ali ulične svetilke. No, nad očetovim ravnanjem pa so navdušeni uporabniki kitajskih družabnih omrežij, nekdo je zapisal: »Tip si zasluži ponižanje!«

Deli s prijatelji