SRHLJIVO

Na hrvaški avtocesti umrla znana političarka. »Nesrečo so ji namestili!«

Objavljeno 08. avgust 2017 12.10 | Posodobljeno 08. avgust 2017 12.11 | Piše: A. L.

Edina priča nesreče je njena osemletna hči.

Irina Berežnaja.

MASLENICA, POSEDARJE – Po hudi sobotni nesreči, v kateri je umrla 38-letna ukrajinska političarka in odvetnica Irina Berežnaja, so se na spletnih omrežjih pojavila ugibanja, da gre za nameščeno nesrečo. Razlog da so levičarska stališča Irine, ki je prijateljevala z mnogimi zvezdami z ruske estrade, denimo tudi z ukrajinsko pop pevko Ani Lorak, ki je Ukrajino zastopala na Evroviziji. Družina se je odločila ugibanjem narediti konec in je komentiranje na omrežjih pokojnice onemogočila.

Tragična nesreča se je zgodila v soboto okoli 1.30 na avtocesti A1 med Maslenico in Posedarjem. Mercedes s tremi osebami, za volanom je sedel voznik Petar Ilijev Petrov, z njim pa sta bili v vozilu še Irina in njena osemletna hči Danielle, je zapeljal s ceste, najprej zadel ograjo, nato pa še silovito trčil v steber, zaradi česar je vozilo še prevrnilo. Na kraju nesreče je umrl voznik, Irina pa je bila še živa. Gasilci so se borili, da jo čim prej rešijo iz objema pločevine, a je bila bitka na koncu izgubljena. Deklico je rešil varnostni pas, s katerim je bila pripeta. Takoj so jo prepeljali v bolnišnico, od koder pa so jo zaradi lažjih poškodb v spremstvu očeta odpustili po nekaj urah.

Prvi podatki kažejo, da je voznik zaspal za volanom mercedesa, v katerem je političarka umrla le nekaj dni pred svojim 39. rojstnim dnevom.

 

Deli s prijatelji