PO MASAKRU

Mamina izpoved: Naj hči ostane brez roke ali noge, samo da preživi

Objavljeno 17. november 2015 09.55 | Posodobljeno 17. november 2015 09.55 | Piše: Mo. S.

V njihovi družinski hiši v Kraljevu se je zbrala vsa družina, prišli so tudi prijatelji zakoncev, ki nestrpno pričakujejo nove vesti iz Pariza.

PARIZ – Po terorističnih napadih v Parizu na dan prihajajo nove in nove izpovedi tistih, ki so strašno noč preživeli, in njihovih svojcev. Oglasila se je tudi Snežana Atanasković (58), mama Ljiljane Pavlović Atanasković, ki je masaker preživela.

Mama je srečna, ker so jo našli živo. »Samo, da so jo našli živo. Naj bo brez roke ali noge, naj ostane invalid, samo da preživi,« je povedala za srbski Kurir. Njeno hčer so namreč prepoznali po uhanu.

Snežana še nekaj dni po napadu o njej ni vedela ničesar. Šele v ponedeljek pa je izvedela, da so jo našli živo in da je v bolnišnici v kritičnem stanju. Takoj so ji operirali glavo. Tudi njen mož Aco Pavlović je zelo hudo poškodovan po glavi in nogi. Z ženo sta v trenutkih groze pred stadionom prodajala navijaške šale.

Nazadnje so se slišali ob njegovem rojstnem dnevu

»Bomba je počila meter stran od njiju. On je v komi. Včeraj se je za nekaj trenutkov prebudil, iztegnil roko, povprašal po svoji Ljiljani, zajokal in se spet onesvestil. V zelo težkem stanju je, ampak verjamem, da se bo izvlekel. Samo živa naj bosta, ozdravela bosta z božjo pomočjo,« pa je povedala Ačeva sestra Marina Simonović. V njihovi družinski hiši v Kraljevu se je zbrala vsa družina, prišli so tudi prijatelji zakoncev, ki nestrpno pričakujejo nove vesti iz Pariza. »Ljiljana je čudovita ženska, dobra, poštena, nikomur ni naredila ničesar slabega. Vem, da sta z Acem v Parizu živela lepo, bila sta zadovoljna. Nazadnje smo se slišali za njegov rojstni dan, peli smo jima naše pesmi, onadva pa sta se smejala,« je še povedala mama Snežana.

Deli s prijatelji