OBTOŽEN

Mama po nočnih klubih, osemletnik ji je ubil hčerkico (1)

Objavljeno 12. november 2015 14.27 | Posodobljeno 12. november 2015 14.27 | Piše: STA, S. U.

Deklica je glasno jokala, fant pa jo je tepel, dokler ni utihnila.

Sodišče je 26-letnico v ponedeljek izpustilo iz pripora po plačilu varščine 15.000 dolarjev, vendar pa jo je tožilstvo obtožilo uboja iz malomarnosti.

MONTGOMERY – Tožilci v Birminghamu v ameriški zvezni državi Alabama so v sredo osemletnega fanta obtožili umora leto dni stare deklice Kelci Lewis. Deklica je glasno jokala, fant pa jo je tepel, dokler ni utihnila. Pri tem ji je zadal tako hude poškodbe, da je čez noč umrla, mama ubite pa je medtem s sostanovalko pohajala po nočnih klubih.

Katerra Lewis se je s sostanovalko vrnila domov okrog 2. ure 12. oktobra in šla spat, ne da bi preverila, kaj je s petimi otroki, starimi od enega do osmih let. Mrliški oglednik Birminghama ugiba, da bi deklica morda preživela, če bi ji nudili pomoč.

Ostaja za zapahi do polnoletnosti

Sodišče je 26-letno mamo v ponedeljek izpustilo iz pripora po plačilu varščine 15.000 dolarjev, vendar pa jo je tožilstvo obtožilo uboja iz malomarnosti. Fant, katerega imena niso objavili, niti ni jasno, čigav je, pa ostaja za zapahi, kjer bo verjetno najmanj do polnoletnosti.

Prav tako ni jasno, čigavi so ostali otroci, ki so bili v stanovanju, kjer je Lewisova živela med čakanjem na odobritev prošnje za lastno socialno stanovanje.

Lewisova prek svojega odvetnika zanika, da bi se zgodba odvijala tako, kot trdi tožilstvo, oziroma predvsem zanika, da bi otroke pustila same doma. Ni sicer jasno, kdo naj bi jih pazil, vendar naj bi bila z otroki vsaj na začetku še ena odrasla oseba.

Podobni primeri so v ZDA na žalost kar pogosti. Oktobra je 11-letni fant v Tennesseeju ubil osemletnega soseda s pištolo, ker sta se sprla zaradi psička. Tudi temu bodo sodili za umor.

Deli s prijatelji