UTONIL JE

Malček se je utapljal, oče pa kadil in pil pivo s prijatelji

Objavljeno 02. april 2017 22.07 | Posodobljeno 02. april 2017 22.06 | Piše: T. Pa.

Starša trdita, da nista odgovorna za smrt malega Kiana.

Fotografija je simbolična.

WORCESTERSHIRE – Anglijo je pretresla smrt 13-mesečnega dečka, ki je utonil, ko sta ga starša pustila brez nadzora, poročajo tudi mediji. Wayne Dale in njegova partnerica Lisa Passey naj bi 13-mesečnega sina Kiana Dala namestila v stolček in banjo ter ga tam pustila samega nekaj časa.

Pretreseni oče je policistom povedal, da se je nahajal v spodnjem nadstropju, kjer je kadil, pil pivo in poslušal ploščo skupine UB40, medtem ko se je njegov sin utapljal v banji. Wayne je sina zapustil, zato da bi prijatelju posnel zgoščenko, pri tem pa si je še zvil cigareto. Malega Kiana so več kot deset minut kasneje našli v banji brez znakov življenja. Ko so na kraj prišli policisti, jih je oče obupano prosil, naj njegovega sina rešijo.

Natočila vodo in odšla

Sodišče je zdaj starša obtožilo, da sta banjo, v kateri je sedel sin, najprej napolnila z vodo, nato pa odšla, a zanikata odgovornost za otrokovo smrt. Na sodišču je spregovorila tudi soseda, ki je takoj prihitela na kraj nesreče. »Jeanette je pritekla k meni in rekla, da se je otrok utopil in da potrebuje pomoč. Zagledala sem dečka na tleh in videti je bilo, kot da ne diha. Videla sem tudi moškega ob njem, zdaj vem, da je to bil njegov oče Wayne. Ta je dečka oživljal. Na tleh je bil telefon in slišala sem, da mu je nekdo dajal navodila. Pokleknila sem ob otroka in ga začela oživljati, kmalu pa so prišli policisti in prevzeli reševanje,« je povedala Julia.

Policist, ki je posredoval pri nesreči, je povedal, da je bil oče ves iz sebe, slišal je kričanje in jok. Na žalost pa dečku ni bilo pomoči, saj so ga po več poskusih oživljanja v bolnišnici razglasili za mrtvega. O dogodku je še povedal: »Oče nam je rekel, da je bil v spodnjem nadstropju le minuto. Zvil si je cigareto in pil pivo, nato pa je omenil, da je pripravil še cede za prijatelja. Spomnim se, da sem pomislil, da je verjetno potreboval več kot minuto, da je storil vse omenjeno.«

Deli s prijatelji