TRAGEDIJA

Hčerko zadušila z blazino

Objavljeno 16. oktober 2015 10.21 | Posodobljeno 16. oktober 2015 10.21 | Piše: U. S.

Osemmesečna Anja mrtva sedem dni, preden so jo našli.

Motiv za dejanje še ni znan. Vir: Facebok

BEOGRAD – Srbska policija je v prestolnici pred dnevi na balkonu stanovanja našla mrtvo deklico, stara je bila osem mesecev; njena mati, 37-letna Tanja Lakić Mahmuda, je ležala na tleh, okrvavljena in porezana po rokah, hotela si je prerezati žile. Odpeljali so jo v bolnišnico, trupelce deklice pa na obdukcijo: dojenčica je bila mrtva kakšnih sedem dni, umrla pa je zaradi zadušitve, najverjetneje z blazino!

Tanja je zadnji dve leti živela z drugim možem v Svilajncu, deset dni pred zločinom pa se je vrnila v Beograd; iz prvega zakona ima desetletno hčer Ano, ki živi z očetom, poročajo srbski mediji. Policijo je poklicala babica umorjene, ker se hči, ki je z vnukinjo Anjo živela v njenem stanovanju, ni oglašala na telefonske klice; pa se je odpravila tja, in ker nihče ni odprl vrat, je poklicala policijo, ta je vdrla v stanovanje. Ugledali so grozljiv prizor: Tanja je ležala v mlaki krvi. Takoj so poklicali reševalce, babica pa je s policisti poskušala najti otroka. Kmalu so jo zagledali: na balkonu, v najlonski vreči, deklica ni kazala znakov življenja.

Tanjo so oskrbeli in premestili v beograjsko zaporniško bolnišnico, njena usoda je odvisna od odkritja obducentov. Če bodo potrdili preliminarne preiskave, da je bila deklica ubita, bodo mater kazensko preganjali zaradi umora. Po neuradnih podatkih naj bi imela punčka okoli vratu in ustnic modrice, drugih vidnih znakov nasilja na telescu niso našli. Tanja je konec tedna že stopila pred sodnika, ta je odredil en mesec pripora; branila se je z molkom. Policija je zaslišala tudi njenega moža Plasida, ki je povedal, da je bil njun odnos skrhan – zaradi tega so ju obiskali tudi uslužbenci centra za socialno delo in niso zaznali, da bi bil otrok zanemarjen ali zlorabljen –, a da ni pomislil, da bi lahko škodila otroku.

Deli s prijatelji