TRAGEDIJA

FOTO: Ta deklica je postala simbol zadnje poti ruskega letala

Objavljeno 07. november 2015 20.30 | Posodobljeno 07. november 2015 20.30 | Piše: Mo. S.

Malčica na fotografiji, ki je pred dvema tednoma nastala na letališču, opazuje letala, njena mamica pa je zraven napisala »glavni potnik«.

KAIRO – Po sobotni letalski nesreči so reševalne ekipe našle 175 trupel od 224 ljudi, ki so bili na usodnem letu. V iskanje žrtev je vključenih 83 reševalcev, večina najdenih trupel pa ni prepoznavnih, poročajo tuji mediji. Posmrtne ostanke potnikov iščejo v 16-kilometrskem krogu.

»Osem kilometrov od mesta nesreče smo našli truplo triletne deklice,« ob tem po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista pišejo egiptovski mediji. Trupla vozijo v Kairo, nato pa jih bodo prepeljali v Sankt Peterburg, kjer bo šele potekala njihova identifikacija. Vključila pa se je tudi Francija, ki je že najavila prihod nekaterih strokovnjakov na kraj, da bi raziskali vzrok nesreče. Letalo so namreč izdelali prav v Franciji, našli pa so tudi že obe črni skrinjici, ki sta le malo poškodovani.

Deklica postala simbol nesrečnega leta

V Rusiji je danes dan žalovanja, z vseh koncev sveta pa prejemajo izreke sožalja in sočutja. Med umrlimi je največ prav ruskih turistov, ki so počitnikovali v priljubljenem egiptovskem letovišču Šarm el Šejk.

Med njimi pa so bili tudi zakonca Aleksej in Tatjana Gromov ter njuna desetmesečna hči Darina. Tatjana je na svojem instagramu pred dvema tednoma objavila fotografijo hčerke, ki stoji pri stekleni steni na letališču v Sankt Peterburgu. Malčica na fotografiji opazuje letala, njena mamica pa je zraven napisala »glavni potnik«.

Fotografija se je po tragediji hitro razširila po družbenih omrežjih in tako postala nekakšen simbol zadnjega leta nesrečnega ruskega letala in s tem ruskega žalovanja ...

Deli s prijatelji