IZ VODE

FOTO: Nor dan na Jadranu: na skalah otokov nasedli dve ladji

Objavljeno 02. april 2017 12.46 | Posodobljeno 02. april 2017 12.55 | Piše: K. K.

Hrvaško pomorsko ministrstvo poroča o nesrečah plovil, ki sta prisali na obali Murterja in Šćedra.

ZAGREB Hrvaško prometno ministrstvo poroča o treh izrednih dogodkih, ki so se včeraj kljub ugodnim vremenskim razmeram zgodili na Jadranu. Najprej je pri Reki prišlo do onesnaženja morja. Ogled je pokazal, da se je iz mestne ladjedelnice v morje izlila barva s palube trajekta, ki je sicer na remontu. 

Zgodaj popoldne, ob 13.35, so bili uslužbenci šibeniške kapitanije obveščeni o pomorski nesreči na otoku Murterju. Na severozahodu otoka so na skalah našli nasedlo 16,47 metra dolgo ribiško ladjo Rom. Nobeden od članov posadke (oba sta Hrvata, rojena leta 1980) ni bil poškodovan, prišlo ni niti do onesnaženja morja. Do nesreče je menda prišlo zaradi utrujenosti kapitana ladje, ladja pa je nasedla ponoči, okoli 2.30. Ladjo so odvlekli v ladjedelnico Marina Vinici v mestu Murter, lastnik ladje pa bo moral intervencijo plačati.

Samo uro kasneje, ob 14.55, je prišlo obvestilo, da je ladja nasedla na severni strani otoka Šćedro. Tam je nasedla 33 metrov dolga jeklena motorna potniška ladja Zlatni Žal s tremi člani posadke. Vsi so hrvaški državljani, nobeden pa ni poškodovan. Ladja je sicer poškodovana, a morje v podpalubje po prvih podatkih ni prodrlo. Tudi do onesnaženja morja ni prišlo, pristaniške oblasti pa so izdale nalog za organizacijo komercialnega reševanja nasedlega plovila.

 

Deli s prijatelji