TRAGIČNO

Bik mu je prebodel vrat

Objavljeno 17. april 2017 10.30 | Posodobljeno 17. april 2017 10.39 | Piše: U. S.

Daniel García Navarrete je nastopal pred 10.000 gledalci.

Mladi bikoborec se bori za življenje: njegov prvi nastop ni potekal po načrtu, bik ga je z rogom večkrat prebodel, tudi skozi vrat in jezik.

Daniel García Navarrete se je spopadel s 460 kilogramov težkim bikom v največji španski areni Las Ventas v Madridu, bikoborbo je spremljalo približno 10.000 gledalcev. Ti so najprej mislili, da je bik 23-letnega Daniela z rogom zabodel le enkrat, in sicer v stegno. Takoj so pritekli drugi, da bi živali preusmerili pozornost, in končno jim je uspelo, tako da so ranjenega bikoborca odnesli iz arene; Navarreteja so odpeljali v bolnišnico, njegovo stanje je bilo resno, zdravniki pa so pozneje sporočili, da je velikanski bik 23-letnika, ki ga je metal v zrak kot lutko, ranil štirikrat, dvakrat v vrat, dvakrat pa je rog potisnil skozi bikoborčevo čeljust. Ena od ran je globoka 15 centimetrov, so sporočili zdravniki, druga osem, rane so precejšnje: poškodovana ima nebo in jezik, zlomljeno ključnico, poškodovan ishiadični živec in več raztrganih mišic, ureznin ter podplutb.

Rane so mu oskrbeli v ambulanti v areni, potem pa so ga odpeljali v bolnišnico, zdravniki pravijo, da ima srečo, da je sploh preživel; kirurgi, ki so ga nemudoma operirali, pravijo, da napovedi niso rožnate.

Pretreseni gledalci so napad opisali kot grozljiv, številni so menili, da ga bo bik ubil kar tam, pred njihovimi očmi. »Imel je luknjo v stegnu, krvavel je iz vratu,« je povedal eden iz množice in dodal: »Premetaval ga je kot lutko.«

Zgodilo se je le nekaj dni potem, ko je 526-kilogramski bik poškodoval bikoborca. Antonio Romero je bil v areni v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico, ko ga je ranil bik po imenu Caporal: rog mu je zapičil v zadnjico. Romera so odpeljali v bolnišnico in mu zašili 11 centimetrov globoko rano. 

Deli s prijatelji