SAMOMOR

Ameriški zvezdnik se je obesil v ječi

Objavljeno 21. april 2017 17.53 | Posodobljeno 21. april 2017 17.56 | Piše: U. S.

Samomor le pet dni potem, ko je bil oproščen dvojnega umora.

Zapor

Boston – Aarona Hernandeza, nekdanjega zvezdnika ameriškega nogometa, so našli mrtvega v njegovi zaporniški celici, in to le pet dni potem, ko so ga oprostili obtožb dvojnega umora. Hernandez je sedel zaradi umora Odina LIoyda, ki je bil svak njegove zaročenke.

Policija ameriške zvezne države Massachusetts je sporočila, da se je 27-letnik, ki je bil še pred petimi leti nogometni superzvezdnik, obesil z rjuho, ki jo je privezal na okenske rešetke. Da ne bi kdo vdrl v celico, je Hernandez pred vrata nagrmadil predmete in tako zablokiral vhod. Poslovilnega pisma ni pustil, je povedal predstavnik jetnišnice in še, da ni nič kazalo, da ima Hernandez samomorilska nagnjenja: »Če bi jih opazili, bi ga že zdavnaj premestili na psihiatrijo.«

Pred petimi dnevi so ga oprostili obtožb za umor Daniela de Abreauja in Safira Furtada v Bostonu leta 2012: tožilstvo je bilo prepričano, da ju je Hernandez hladnokrvno ustrelil po prepiru v nočnem klubu, ko naj bi eden od dvojice nogometaša polil s pijačo. Pet let pozneje so vse obtožbe proti njemu ovrgli; Hernandez je po razsodbi zajokal in zaročenki Shayanni Jenkins ter njuni hčerki poslal poljubček. Toda ta razsodba zanj v resnici ni pomenila nič, saj je zaradi drugega umora, prijatelja je ubil leta 2013, prestajal dosmrtno zaporno kazen brez možnosti za pogojno izpustitev.

No, Hernandez se je ubil na dan, ko je njegova bivša ekipa New England Patriots obiskala ameriškega predsednika Trumpa v Beli hiši. Hernandez je konec leta 2012 s klubom podpisal petletno pogodbo za 40 milijonov dolarjev. A mu je uspelo že nekaj mesecev pozneje uničiti življenje sebi in drugim. 
Samomor je družino in prijatelje šokiral, sprašujejo se, zakaj je to naredil. Njegov odvetnik Jose Baez je povedal, da nič v pogovorih in dopisih z njegovo družino ni nakazovalo na to: »Njegovi svojci in prijatelji so neutolažljivi in odločeni odkriti resnico, povezano z okoliščinami njegove smrti.« Preiskava že poteka, rezultati obdukcije bodo znani v nekaj dnevih. 

Deli s prijatelji