MAMILA

Četverica mamila tihotapila iz Slovenije in jih prodajala v Avstriji

Objavljeno 26. december 2017 22.00 | Posodobljeno 26. december 2017 22.00 | Piše: STA, S. U.

Preiskavo proti četverici so začeli avgusta letos.

CELOVEC – Policija na avstrijskem Koroškem je pred božičnimi prazniki prijela štiri moške, ki so iz Slovenije tihotapili mamila in jih prodajali v Avstriji, je danes sporočila policija v Celovcu. Dvajsetletni Slovenec in 21-letni državljan BiH sta mamila od januarja lani tihotapila iz Slovenije, dva odvisnika iz avstrijske Koroške pa sta jih preprodajala.

Preiskavo so začeli avgusta letos. Slovenec in državljan BiH naj bi od januarja lani prek več mejnih prehodov pretihotapila skupno devet kilogramov heroina, pol kilograma kokaina in najmanj 350 tablet ekstazija. Mamila naj bi bila na trgu vredna skupno okoli 450.000 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Mamila sta v več stanovanjih v Krivi Vrbi ob Vrbskem jezeru ter Celovcu predajala Celovčanoma, odvisnikoma od heroina. Ta sta mamila preprodajala najmanj 25 odvisnikom in še drugim odjemalcem.

Četverico so policisti v posebni operaciji zalotili pri predaji mamil 20. decembra v enem od stanovanj v Celovcu. Slovenec in državljan BiH sta poskušala pobegniti čez več balkonov, a so ju ujeli in pridržali.

Vsem štirim so zasegli skupno več tisoč evrov, mamila, pribor za uživanje drog ter mobilne telefone, četverico pa so odpeljali v pripor v Celovec. Policija je danes še sporočila, da še preiskujejo, kdo so bili odjemalci in ali je četverica imela še kakšne sodelavce.

Deli s prijatelji