NAD POLICIJSKO POSTAJO

Bomba v Bosni

Objavljeno 24. november 2015 11.00 | Posodobljeno 10. december 2015 13.57 | Piše: U. S.

Neznanci so napadli policijsko postajo, žrtev ni bilo.

Policija še išče storilca.

SARAJEVO – Na policijsko postajo v mestu Zavidivići v osrednjem delu Bosne in Hercegovine, med mestoma Doboj in Zenica, je v noči na torek za zdaj še neznanec odvrgel eksplozivno telo, je sporočila policija in še, da gre najverjetneje za še en teroristični napad. Kot so dodali, primer preiskuje tožilstvo. »Obstajajo sumi, da gre za teroristično dejanje, zato je primer v rokah tožilstva BiH, ki bo vodilo preiskavo in je že izdalo nalog za oblikovanje skupne ekipe Državne agencije za preiskave in zaščito (SIPA), Zvezne policijske uprave in Ministrstva za notranje zadeve Zeničko-dobojske županije, ki bo zbirala informacije ter odkrivala ter identificirala storilce,« je v izjavi sporočilo bosansko ministrstvo za notranje zadeve.

Po za zdaj dostopnih informacijah je kmalu po polnoči na strehi pomožne zgradbe, ki stoji ob osrednjem delu policijske postaje, odjeknila eksplozija. V tej zgradbi je nastanjena služba za izdajanje osebnih dokumentov. Ranjenih ni bilo, je pa nastala precejšnja materialna škoda. »Za zdaj podrobnih informacij o incidentu še nimamo, so pa na kraju eksplozije policijski preiskovalci, ki so v sodelovanju z dežurnim županijskim tožilcem prepoznali elemente kaznivega dejanja terorizma,« je povedala predstavnica policije.

Bosanska policija je teroristični napad obravnavala že prejšnji teden, ko je radikalni islamist Enes Omeragić v Sarajevu ubil dva vojaka, potem pa naredil samomor. Dva dneva pozneje je pripadnik Obveščevalno-varnostne agencije BiH vrgel neznano eksplozivno napravo na avto, v katerem je sedel načelnik glavnega štaba bosanskih oboroženih sil, generalpolkovnik Anto Jeleč. Napad so označili za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, povezave s terorizmom pa so ovrgli. 

Deli s prijatelji