SRBORITI HOKEJIST

Zlomljen nos, zlom čeljusti in pretres možganov

Objavljeno 03. december 2014 21.34 | Posodobljeno 03. december 2014 21.34 | Piše: Aleksander Brudar

Hokejist Sabahudin Kovačević naj bi se nad trojico moških sredi Ljubljane spravil brez razloga.

Sabahudin Kovačević je v zagovoru zatrdil, da ga tistega dne ni bilo v Ljubljani. Foto: Matej Družnik/Delo

LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje jeseniškemu hokejistu Sabahudinu Kovačeviću zaradi obtožb, da je 18. decembra 2008 ob 3.30 fizično obračunal s tremi fanti in dvema povzročil lahko telesno poškodbo, enemu pa hudo. Proti domnevnemu napadalcu je tokrat pričal Bojan Kristan, ki se je spominjal, da je šel s prijateljema, Nejcem Žerovnikom in Mirkom Pervanjo, tiste noči v Ljubljano na pijačo, in ko so se iz smeri Šubičeve ceste odpravljali proti Nami, pri čemer sta Nejc in Mirko hodila pred njim, je eden izmed trojice, v kateri je bil tudi napadalec, zakričal: »A, zdaj pa bežiš!«

Hoteli so se prepričati

»Vse tri sem si ogledal in se začel z dvema pogovarjati. Pogovarjali smo se o tem, kako je Olimpija dobra, pri čemer je bil pogovor čisto prijateljski. Tisti tretji je bil ves čas tiho, njegov prijatelj pa je rekel, da je znan,« je povedal in dodal, da je šel nato do drugih dveh prijateljev, k trojici pa se je vrnil Mirko. »Jaz sem bil s hrbtom obrnjen proti njim, Gašper ali Nejc pa je naenkrat rekel: 'Glej, Mirka tepejo!' Obrnil sem se in zavpil: 'Pa kaj je z vami?', stekel do družbe in dobil udarec z leve strani. Ko je bil v bolnišnici, mu je sestra, glede na opis, da je bil znan in da je pogovor tekel o Olimpiji in »da je znal udariti«, pri čemer je sklepal, da gre za hokejista, po MMS poslala fotografijo Kovačevića in takoj je bil prepričan, da je on napadalec. Čeprav ni videl, kdo ga je udaril, je sklepal, da ga je prav on, saj je bil ta tedaj, ko je tekel proti družbi, na njegovi levi strani. »Ne morem reči, ali je bil na moji levi poleg tega tretjega še kdo iz njegove družbe,« je dodal.

Razlog, da fotografije niso takoj pokazali policiji, je, kot je povedal, ta, da so se hoteli prepričati, ali jih je res napadel Kovačević. Po dogodku je Kovačevića zaradi incidenta z navijačem videl po televiziji: »Mislim pa, čeprav nisem prepričan, da sem policiji identificiral Sabahudina kot storilca prej, preden sem videl, da o Kovačeviću poročajo po televiziji. Prepričan sem, da sem MMS od sestre s fotografijo Kovačevića dobil, preden se je javno razvedela stvar z navijačem in hokejistom.« Sodišče bo poskušalo ugotoviti, kdaj je bil prispevek objavljen na televiziji in kdaj je trojica fotografijo pokazala policiji, ugotoviti bo namreč treba, ali bi ta okoliščina lahko vplivala na to, da so se fantje odločili identificirati Kovačevića kot storilca kaznivih dejanj.

Vse tri položil s pestjo

Sabahudin Kovačević naj bi tistega jutra s pestjo udaril v nos Mirka Pervanja in mu povzročil zlom nosne kosti, močno naj bi v obraz udaril tudi Bojana Kristana in mu povzročil dvojni zlom spodnje čeljustnice ter se lotil še Nejca Žerovnika, ki je po udarcu v desno ličnico padel po tleh in utrpel pretres možganov. Pervanji in Žerovniku naj bi tako povzročil lahko telesno poškodbo, Kristanu pa hudo.

 

Deli s prijatelji