POŽAR

Zgorelo ostrešje hiše

Objavljeno 24. april 2017 19.00 | Posodobljeno 24. april 2017 19.03 | Piše: Š. A., B. K. P

Zakaj je zagorelo, še ni znano, ogenj je mansardno stanovanje uničil.

Kranjski poklicni gasilci so skupaj s člani prostovoljnih društev pogasili ogenj. Foto: Gasilsk-reševalna služba Kranj)

ŠENČUR, LJUBLJANA – Ta teden so kranjski poklicni gasilci skupaj s prostovoljnimi kolegi znova odhiteli v Šenčur. Tam je podobno kot pred tedni, ko je ogenj izbruhnil na drugem koncu kraja, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. »Mansardno stanovanje je v celoti pogorelo. Gasili smo približno tri četrt ure, sledilo je razkopavanje. Po približno treh urah se je ekipa enajstih poklicnih gasilcev vrnila s terena,« je sredino gašenje opisal Andraž Šifrer, poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev. Ko to poročamo, ni znano, zakaj je v stanovanjski hiši v Partizanski ulici izbruhnil ogenj, prav tako še ni podatka o višini škode, ki jo je povzročil.

V sredo in v noči na četrtek so se s požari borili tudi člani Gasilske brigade Ljubljana. Ob 15.30 je zagorelo v stanovanjski hiši na Cesti na Log v Notranjih Goricah. V starejšo krušno peč, ki že dlje ni bila v uporabi, je občan nametal različne odpadke, ogenj pa je hitro ušel izpod nadzora in se začel širiti po prostoru. Požar je opazila stanovalka, ki je bila takrat v prvem nadstropju hiše, namenila se je v pritličje, ko pa je tam odprla vrata, je vanjo udaril val vročine in jo lažje ranil. Ko so ji hoteli reševalci na kraju dogodka ponuditi pomoč, jo je zavrnila, a je pozneje sama odšla k zdravniku. Ogenj, ki je uničil okna in vhodna vrata hiše, so poleg ljubljanskih poklicnih gasilcev odšli gasit še člani PGD Notranje Gorice-Plešivica, Brežovica, Vnanje Gorice in Podpeč, ki so prostore nato še prezračili, pregledali, uničena okna in vrata obili z deskami in na plan odnesli reči, ki so jih plameni poškodovali.

Natanko šest ur pozneje je požar izbruhnil v stanovanjski hiši na Jarški cesti v Ljubljani. Zagorele so reči, ki so bile zložene ob peči, ogenj se je hitro razširil in občan je ostal ujet v stavbi. S pomočjo lestve so ga rešili gasilci, ljubljanskim poklicnim so se na intervenciji pridružili prostovoljci iz Šmartna, nato pa so ogenj pogasili in prostore prezračili. Dvojico stanovalcev so reševalci odpeljali na preventivni pregled v bolnišnico, saj je obstajal sum, da sta se nadihala dima. 

Deli s prijatelji