NEPRILAGOJNO

Zasnežena cesta: voznica (21) umrla, devetletnik huje poškodovan

Objavljeno 25. februar 2013 12.13 | Posodobljeno 25. februar 2013 13.10 | Piše: T. L.

Voznica (21) ni vozila s prilagojeno hitrostjo in je v ovinku izgubila oblast nad vozilom ter trčila v osebni avto, ki ga je vozila 41-letnica.

Fotografija je simbolična.

ŽELEZNIKI – Škofjeloški policisti so v petek okoli 18.30 v Dolenji vasi pri Železnikih obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrla 21-letna voznica iz Železnikov, 9-letni otrok v njenem vozilu pa se je hudo telesno poškodoval. Nesreča se je zgodila na zasneženi cesti in spolzkem vozišču.

Policisti so na kraju tragičnega dogodka ugotovili, da 21-letnica ni vozila s prilagojeno hitrostjo, saj je v ovinku med vožnjo proti Železnikom izgubila oblast nad vozilom in trčila v 41-letno voznico osebnega avtomobila, ki je pripeljala nasproti.

Po nesreči sta bila 21-letnica in otrok z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski UKC, kjer pa je 21-letnica zaradi hudih poškodb umrla. V nesreči se je lažje telesno poškodovala tudi 41-letna voznica.

V letošnjem letu je to druga prometna nesreča s smrtnim izidom na gorenjskih cestah, so še sporočili iz kranjske policijske uprave.

Deli s prijatelji