V ZAPOR

Zapornik razgrajal pri zdravnici

Objavljeno 10. april 2017 22.39 | Posodobljeno 10. april 2017 22.39 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Janku Hriberšku, ki na Dobu služi šestletno zaporno kazen, še devet mesecev zapora.

Janko Hriberšek je vse očitke brez pomislekov priznal. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – Brez kakršnih koli ugovorov ali nasprotovanj je 36-letni Brežičan Janko Hriberšek sprejel predlagano kazen devet mesecev zapora, prosil je celo, da bi čim prej postala pravnomočna. Je namreč zaprt na Dobu, njegova kazen je dolga šest let, in ker je imel odprt še ta postopek, ga je 'tepel' glede zavodskih ugodnosti. Zato je Hriberšek, ki je iz našega največjega zapora na novomeško sodišče prišel sam, brez pomislekov očitke iz obtožnice priznal, sodba pa je že pravnomočna.

Zgodilo se je 17. novembra 2014 v ambulanti novomeškega zapora, kjer je bil Hriberšek takrat v priporu. Očitno ni bil zadovoljen s tem, kar je izvedel pri zdravnici, in to ga je tako razburilo, da je začel na glas kričati na zdravnico in medicinsko sestro, papirji so frčali naokoli, prav tako drugi predmeti, ki so bili na mizi, potem pa je zagrabil stol ter ga vrgel proti zdravnici in medicinski sestri. Na srečo ju ni zadel, ampak je priletel v omaro in jo poškodoval.

Ko je ropot slišal paznik, ki je pripornika čakal pred vrati, je takoj vstopil, na pomoč sta mu malo pozneje prišla še dva paznika. Pravzaprav je prvi paznik vstopil, še preden je stol letel po ordinaciji, in poskušal Hriberška prepričati, naj se umiri, a ni bil uspešen. Potem ga je poskušal obvladati s strokovnim prijemom, a to razgreteža ni umirilo. Mahal je namreč z drugo roko in z njo zagrabil plastični koš za smeti s stopalko, s košem je hotel v glavo udariti drugega paznika, a je ta udarec na srečo prestregel z roko. Očitno se je Hriberšek res močno upiral in brcal, saj ga je dokončno umiril in vklenil šele tretji paznik. Po tem dogodku je Hriberšek ovadil pravosodne policiste, ker da so ga pretepli, žalili in poškodovali, a je bila ovadba zavržena zaradi ugotovitve, da je bila uporaba prisilnih sredstev zakonita in upravičena. Hriberšek je sicer zaprt zaradi serije vlomov in tatvin, obsojen pa je bil tudi zaradi goljufij, saj je kot inštruktor v brežiški avtošoli preprodajal kupone za vožnjo, ki so mu jih oddali vozniški kandidati. 
Tanja Jakše Gazvoda Citat Poudarek

Deli s prijatelji