NESREČA

Zapeljal je v reševalno vozilo, v bolnišnici umrl

Objavljeno 14. april 2015 23.32 | Posodobljeno 14. april 2015 21.39 | Piše: T. L.

V reševalnem vozilu je bila tudi bolnica. Povzročitelj je kasneje v bolnišnici umrl.

Fotografija je simbolična.

LENART – Okoli 16.30 se je na regionalni cesti Maribor–Lenart v kraju Zamarkova zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi 78-letnik, ki je vozil osebni avto, in 22-letnik kot voznik reševalnega avtomobila, v katerem pa sta bila v času nesreče potnik in bolnica.

Nesreča se je zgodila, ko je starejši voznik med vožnjo po klancu navzdol, iz smeri Maribora proti Lenartu, iz nepojasnjenega vzroka zapeljal na nasprotnosmerno vozišče in čelno trčil v pravilno nasproti vozeč reševalni avtomobil.

Zaradi poškodb so s kraja nesreče z reševalnim vozilom v UKC Maribor odpeljali 78-letnega voznika, potnika iz reševalnega vozila in bolnico, ki so jo prevažali v reševalnem vozilu. Ob 18.40 so iz UKC Maribor policiste obvestili, da je 78-letni udeleženec prometne nesreče umrl.

Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila vožnja pokojnega pred nesrečo nezanesljiva. Prav tako pa za zdaj ni znan vzrok smrti, zaradi česar bodo nadaljevali zbiranje obvestil, ugotavljanje dejstev in preverjanje okoliščin nesreče.

O ugotovitvah bodo policisti s poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Deli s prijatelji