DRZNO

Zamotili so oškodovanca in ju okradli, policija jih še išče

Objavljeno 01. december 2015 15.30 | Posodobljeno 01. december 2015 15.30 | Piše: Mo. S.
Ključne besede: drzna tatvina

Po podanem opisu oškodovancev gre za mlajše moške, stare od 20 do 25 let.

KAMNIK POD KRIMOM – V ponedeljek dopoldne so policiste obvestili o drzni tatvini na območju Kamnika pod Krimom, kjer so štirje neznanci pod pretvezo, da odkupujejo staro železo, zamotili oškodovanca in ju okradli.

Po podanem opisu oškodovancev gre za mlajše moške, stare med 20 in 25 leti, visoke med 170 in 180 cm, suhe postave, z modrim osebnim vozilom, najverjetneje gre za škodo.

Policija svetuje

Policisti ob tem ponovno svarijo na pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, za katere je značilno, da osumljenci pod pretvezo (odkup odpadnega materiala, naprošajo za vodo, čisto navaden pogovor o urejenosti okolice hiše, ponujajo prodajo raznih priročnih predmetov, pravijo, da prihajajo iz različnih servisnih služb, ipd.) žrtev zvabijo iz hiše, tako da nima več nadzora nad objektom in preusmerijo njeno pozornost s pogovorom. Medtem drugi storilec vstopi v notranjost, od koder v večini primerov odtuji denar, nakit ali druge vrednejše predmete. Da so bili okradeni, lastniki včasih opazijo šele več ur po dogodku.

Občanom svetujejo, naj poskušajo imeti pod nadzorom osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, naj jih brez potrebe ne vabijo v prostore in naj vedno zaklenejo hišo. Ključ naj vzamejo s seboj, čeprav morda »stopijo samo za vogal«.

Ob tem naj bodo pozorni na videz oseb, znamko, barvo in registrsko številko vozila, s katerim so se pripeljali. Če občan kljub temu postane žrtev kaznivega dejanja, naj takoj obvesti policijo na številko 113.

Deli s prijatelji