PRI BELEM DNEVU

Zamolčana nesreča v Ljubljani: motorist umrl

Objavljeno 02. julij 2011 10.37 | Posodobljeno 02. julij 2011 11.30 | Piše: P. P.

Voznik avtomobila je z veliko hitrostjo prevozil rdečo luč

Zaprti del križišča med Dunajsko in Tivolsko
LJUBLJANA – Pred dvema tednoma, v soboto, 18. junija. ob 7.30 se je v središču prestolnice v križišču Tivolske, Dunajske in Slovenske ceste zgodila huda prometna nesreča. Voznik avtomobila BMW X5 je prevozil rdečo luč in trčil v motorista, ki so ga hudo ranjenega prepeljali v klinični center. O dogodku smo na našem portalu poročali, bili smo tudi na kraju nesreče.

Bralka Zora nas je danes opozorila, da sicer o tej nesreči, v kateri je nič krivi mladi motorist umrl, ni poročal nihče. Tragični dogodek nam je tudi natančno opisala, saj je mladega fanta, ki so ga pokopali minulo sredo, očitno poznala.

Motorist pravilno v zeleno, voznik terenca pa z veliko hitrostjo v rdečo

Motorist je ob 7.30 nič hudega pravilno ob zeleni luči zapeljal v omenjeno križišče. Po Tivolski cesti je proti križišču z veliko hitrostjo, bojda kar 130 kilometrov na uro, pripeljal 26-letnik v terencu BMW X 5, prevozil rdečo luč in ubil motorista. Fant je v kliničnem centru namreč izgubil boj za življenje.

Zora se sprašuje, kako to, da o tem ni poročal nihče, da nihče ni pojasnil, kdo je človek, ki je ob pol osmih zjutraj s tako hitrostjo vozil skozi središče mesta in zakaj je ogrožal življenje ljudi.

Nič krivega madeniča so v sredo položili v grob

Za mladeničem, ki so ga v sredo položili v grob, ostajata praznina ter žalost staršev in prijateljev. Zaradi objestneža, ki je prevozil rdečo luč, nadaljuje Zora, je končano mlado življenje – kakšna nepotrebna smrt in kakšna žalost ...

V petek, 1. julija, je v veljavo stopil novi zakon o prometnih predpisih. »Na spletnih straneh tečejo akcije proti alkoholizmu na cestah, v TV-dnevnikih razglabljajo o novi prometni politiki,  nihče pa se nihče ne obregne ob človeka, ki je norel skozi Ljubljano,« je jezna Zora.

»Glede na kaznovalno politiko v Sloveniji in na hitrost sodišč se sprašujem, ali bo voznik terenca sploh kaznovan  ali bo trajalo 5 let, da bo obtožen ali se bo morda celo izmuznil roki pravice s pomočjo dobrih odvetnikov,« je Zora svoje vprašanje poslala v javnost.

O podrobnostih nesreče in (ne)obveščanju o njej preverjamo na PU Ljubljana.

Deli s prijatelji