ŽALOSTNO

Zakaj je morala umreti Barbara?

Objavljeno 18. junij 2011 09.48 | Posodobljeno 18. junij 2011 09.48 | Piše: O. B.

Številni so mladenko pospremili na zadnjo pot

Kaj bo z Barbarino hčerkico?
GORNJA RADGONA – Res je, da je vsako slovo od pokojnika izjemno boleče in žalostno, toda na gornjeradgonskem mestnem pokopališču že dolgo ni bilo tako žalostnega slovesa, kot je bilo včeraj pozno popoldne. Svojci, prijatelji, sošolci, znanci in mnogi drugi so se poslovili od 26-letne Barbare Čurman, ki ji je minuli torek življenjsko nit z najmanj šestimi streli iz pištole pretrgal nekdanji mož, 39-letni Denis Pušnik, s katerim je le nekaj minut pred tem popila pijačo v upanju, da ga bo prepričala v nesmiselnost njegove bolne zamisli o umoru in samomoru.

V žalosti na radgonskem pokopališču in okrog njega je bilo najpogostejše vprašanje: zakaj? Nanj pa nihče ni vedel odgovora, in najbrž ga nikoli ne bo, saj ga je s sabo odnesel kruti morilec, ki se najbrž ni vprašal, kaj bo z Barbarino hčerkico, le pet mesecev in nekaj dni staro lepotičko Ano, ki se v minulih dneh najbrž edina ni zavedala, kaj se okrog nje dogaja. Barbara jo je še dojila in čez nekaj mesecev se bo deklica začela spraševati, kje je moja mama. In kaj ji takrat povedati?

Dovolj je povedal pogled na praktično vse pogrebce, ki niso mogli zadržati solz, še zlasti, ko je Barbarina sošolka Ingrid zapela pesmico: Med iskrenimi ljudmi. Na srečo je Barbara v svojem kratkem življenju imela veliko iskrenih prijateljev, žal pa tudi tistih drugih, in to jo je stalo življenje.

Mimogrede pa smo izvedeli, da so se najbližji svojci, brez prisotnosti javnosti, na pokopališču v Apačah poslovili tudi od Barbarinega morilca, njenega nekdanjega moža Denisa Pušnika, ki je s svojim nepremišljenim početjem povzročil toliko žalosti na gornjeradgonskem območju in tudi širše.

Deli s prijatelji