NESREČA

Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi

Objavljeno 08. avgust 2011 19.48 | Posodobljeno 08. avgust 2011 23.55 | Piše: Gordana Possnig
Ključne besede: požar

V Goriški ulici v Velenju je požar pregnal
 50 stanovalcev

Vhod v stanovanjski blok, kjer se je vnel požar

VELENJE – Razbita okna v pritličnih prostorih večstanovanjske zgradbe v Goriški ulici 43 v Velenju so potrjevala informacijo, da je ponoči tam gorelo. Nekaj minut pred polnočjo je namreč zagorelo v pritličnih prostorih stanovanjskega bloka, in sicer v kuhinji v poslovno-stanovanjskih prostorih, ki so v lasti Ferida Mrkavljevića. Lastnika, ki se sicer ukvarja z gradbeništvom, med požarom ni bilo v prostorih. Ogenj je pogasilo 16 gasilcev, ki so na kraj intervencije prispeli s štirimi gasilskimi vozili. Zaradi zadimljenosti so iz poslopja takoj evakuirali okoli 50 stanovalcev, a so se lahko ti po dobri uri že vrnili nazaj v stanovanja.

Panike ni bilo

Stanovalci bloka so si včeraj dopoldne ogledovali prostore, kjer je zagorelo, večino so jih sredi noči zaradi evakuacije zbudili gasilci. »Gasilce in policiste je poklical sosed, ki je zavohal, da nekaj smrdi. Gasilci, ki so nemudoma prihiteli na kraj dogodka, so kar nekaj časa iskali, kje sploh gori, nato pa so videli, da se dim vali iz kletnih prostorov. Takoj so evakuirali nas, stanovalce, in požar lokalizirali in pogasili. Po kakšni uri, ki smo jih preživeli pred blokom, smo se lahko vrnili v stanovanja. Med stanovalci ni bilo zaradi požara nobene panike, le v bližnji okolici bloka bo verjetno še kar nekaj časa smrdelo po ožganem. Sredi noči se je pojavil tudi lastnik prostorov, ki sicer ne živi tukaj,« je povedal eden od stanovalcev, ki je še dodal, da se z lastnikom niso družili.

Delavci so se izselili

Sicer pa so imeli po pripovedovanju sosedov v teh prostorih pred več kot desetletjem shranjena zaščitna sredstva in obleke iz velenjskega premogovnika. Prostore je nato odkupil Ferid Mrkaljević, ki se ukvarja z gradbenimi deli. Kar nekaj časa so tam prebivali tudi delavci, ki so delali pri njem, prostori so namreč veliki za dve veliki trisobni stanovanji. Ko se je začela gospodarska kriza, so se delavci izselili, tako so prostori že nekaj časa prazni. Sosedi so lastnika nazadnje videli v soboto zvečer, v noči na ponedeljek pa so ga o požaru obvestili policisti.

Kraj požara so si ogledali tudi celjski kriminalisti, ki so ugotovili, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Po prvih ocenah je nastalo za okoli 3000 evrov materialne škode.

Deli s prijatelji