ZMEDEN

Zabil se je v spuščeno zapornico

Objavljeno 21. marec 2017 20.00 | Posodobljeno 21. marec 2017 20.00 | Piše: S. U.

Spregledal je spuščeno zapornico in s prednjim delom vozila trčil vanjo.

Fotografija je simbolična.

SEČOVLJE – V soboto, 18. marca, ob 12.40 se je 84-letni voznik fiata pande italijanskih registrskih tablic na mejni prehod Sečovlje pripeljal po stezi, ki je namenjena za avtobuse. Spregledal je spuščeno zapornico in s prednjim delom vozila trčil vanjo. Pri tem je zapornico odbilo, da je poškodovala še en osebni avto. Po trku je z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej proti Hrvaški, kjer se prav tako ni podredil mejni kontroli.

Hrvaški policisti so ga prijeli in izvedli postopek, nato pa so ga predali slovenskim policistom. Voznik se je v postopku izkazal s potečenim vozniškim dovoljenjem. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določil.

»Ob 21.30 smo dobili obvestilo, da od Kala proti Pivki vozi voznik fiata pande, ki je najverjetneje pod vplivom alkohola. Voznika so izsledili v Pivki. Ugotovili so, da je državljan Italije. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazala 0,00 mg/l, oseba pa je v postopku delovala zmedeno. Ugotovljeno je bilo, da je prijavljen v Italiji kot pogrešana oseba,« so nam sporočili iz PU Koper.

Obveščeni so bili svojci, ponj pa je prišel sin, ki ga je prevzel v ZD Postojna.

Deli s prijatelji