NEUSPEŠNO

Z ukradenimi tablicami bežal pred policistom motoristom

Objavljeno 21. julij 2011 14.06 | Posodobljeno 21. julij 2011 14.06 | Piše: A. L.

Kršitelju že izdan plačilni nalog za 1620 evrov

Fotografija je simbolična

MALA LOKA – Ko je v sredo policist motorist okoli 11.30 v bližini Male Loke želel ustaviti voznika osebnega avtomobila, ta njegovih znakov ni upošteval in je nadaljeval vožnjo.

Obravnavan že 12-krat

Policist je zapeljal za njim, vendar kršitelj ni upošteval niti zvočnih signalov in ni zmanjšal hitrosti. Voznika je naposled več policistov, ki so priskočili na pomoč, le ustavilo, obvladati pa so ga morali z uporabo prisilnih sredstev. Ugotovili so, da gre za večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, saj so ga zaradi hujših kršitev v preteklih dveh letih obravnavali že 12-krat.

Tudi tablice so bile ukradene

42-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriranega forda mondea, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozilo so mu seveda zasegli, na sodišče pa so naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnje z vozilom, ki ni registrirano, in neupoštevanja znakov policistov.

Zakon za te kršitve določa globo v skupnem znesku najmanj 2000 evrov, policisti pa so kršitelju zaradi drugih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali še plačilni nalog v znesku 1620 evrov.

Deli s prijatelji